68
Pentru că nu suntem fani carne de miel, am preparat Drob de pui în aluat de foietaj și tare mult mi-a plăcut cum a ieșit!
Pornind de la rețeta Chec aperitiv cu piept de pui în crustă de bacon, am adăugat ficat de pui, că fără acesta nu e drob.
Am mai schimbat câte ceva și l-am îmbrăcat frumos în aluat de foietaj, că mi s-a părut mai interesant.
Mai găsiți pe blog și o altă rețetă de Drob de pui, asemănătoare cu aceasta, dar și cu ouă fierte și alte ingrediente.
O rețetă asemănătoare am postat cu ani în urmă și pe Bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet.
Ingrediente
- 450 g aluat de foietaj
- 500 g ficat de pui
- 750 g piept de pui
- 250 g ciuperci din conservă
- 3 ouă
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- 4 fire ceapă verde
- 4 fire usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar verde
- 50 g pesmet
- sare
- pier
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei dulce
- semințe de chimen
Rețeta Drob de pui în aluat de foietaj – Mod de preparare
Pregătim compoziția
Lăsăm aluatul de foietaj să se dezghețe la temperatura camerei.
Spălăm bine firele de ceapă verde și de usturoi verde și le tăiem mai mărunt.
Scurgem bine ciupercile de lichidul în care au stat.
Punem la fiert, într-un vas cu apă și sare, pieptul de pui, iar în alt vas tot cu apă și sare, ficatul de pui.
Înlăturăm, pe parcurs, spuma care se formează.
Când sunt bine fierte, le scurgem și le lăsăm să se răcească, apoi le trecem prin robot, împreună cu verdețurile tocate și ciupercile scurse.
Adăugăm apoi, condimentele, dulceața de ardei iuți, două ouă întregi și un albuș, pesmetul și omogenizăm bine compoziția.
Separăm un gălbenuș de ou, pentru uns aluatul.
Asamblare și coacere Drob de pui în aluat de foietaj
Tăiem din hârtia de copt o bucată cu care vom îmbrăca tava în interior, dar mult mai mare.
Întindem aluatul de foietaj direct pe hârtia de copt și crestăm fâșii subțiri pe lateralele lui.
Transferăm hârtia de copt cu aluatul în tava de chec și lăsăm fâșiile să cadă liber în exteriorul acesteia.
Potrivim bine foaia de aluat, pe dimensiunile tăvii.
Întindem compoziția de drob în interiorul aluatului, o nivelăm bine și aducem fâșiile de aluat peste ea, petrecându-le două câte două la mijloc.
Două câte două însemnând o fâșie dintr-o parte cu una din partea opusă.
Ungem aluatul cu gălbenușul oprit și presărăm chimen pe deasupra.
Coacem deliciosul Drob de pui în aluat de foietaj pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Foietajul trebuie să se rumenească bine, verificăm și pe laterale să nu rămână necopt.
Lăsăm drobul de pui să se răcească în tavă, apoi îl transferăm pe platou.
Sper să vă încânte și să vă inspire rețeta mea!