Ne plac tare mult foile de napolitane cu nuci în sos caramel, iar de data aceasta le-am combinat și cu ciocolată și a rezultat o mega delicioasă Rețetă de Tort din napolitane duo cu caramel și ciocolată.
Am găsit într-un hipermarket pachete cu foi de napolitană rotunde, simple și cu cacao și mi s-au părut tare interesante pentru a pregăti cu ele un tortuleț.
Cremă de caramel cu nuci am mai folosit și la Această Rețetă de Napolitane umplute.
De data aceasta am preferat să prepar un Sos caramel simplu, fără gălbenușuri, dar cu multă nucă.
Iar crema de ciocolată am preparat-o ca la Rețeta de Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.
A ieșit o combinație demențială, vă recomand, cu drag, s-o încercați!
Ingrediente
- 3 foi rotunde de napolitană, simple
- 3 foi rotunde de napolitană cu cacao
- Pentru creme caramel:
- 250 gr zahăr
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr nucă
- 1 praf de sare
- Pentru crema de ciocolată:
- 400 gr lapte condensat
- 300 gr ciocolată amăruie, cu 70 % cacao
- Decor:
- miez de nucă
- fulgi de ciocolată albă
Mod de preparare pentru napolitane duo cu caramel și ciocolată
Pregătim caramelul pentru rețetă.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Unde se gasesc foi de napolitana rotunde?
Eu am găsit la Carefour.