Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise in compoziție , s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei. Pe lângă caise am mai adăugat și nuci, dar și fulgi de migdale, spre deliciul lor, unul iubind foarte mult nuca și migdalele, iar celălalt, gemul de caise.
Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza. El prepară foarte astfel de combinații. Mi-a plăcut ideea si am pus-o si eu in practica. A ieșit foarte gustoasă și aromată prăjitura, s-o testați și voi!
Vă mai recomand de pe blog și rețeta de negresa cu glazura de nuci caramelizate. A fost preparată la multicooker, dar poate fi preparată și în cuptoarele clasice, bineînțeles.
Iar una dintre rețetele mele favorite este rețeta de negresa din albușuri cu ciocolată și nuci.
Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de negresă de unde vă puteți inspira. Mai jos vă las lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă cu gem de caise în compoziție.
Ingrediente
- 8 ouă medii
- 250 g unt(82%)
- 150 g zahăr
- 250 g gem de caise
- 3 linguri cacao
- 250 g faină
- 50 g fulgi de migdale
- 2 lingurițe esență de migdale
- 150 g nucă
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
Porții: 24;
Timp de preparare: 40 minute;
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare pentru rețeta de negresă cu gem de caise în compoziție
Începem cu pregătirea compoziției pentru negresă. Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.
Asamblare și coacere negresă cu gem de caise în compoziție
[/preparare]