Negresă cu gem de caise in compoziție

de Maria Udrea
0 comentarii
Negresă cu gem de caise

Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise in compoziție , s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei. Pe lângă caise am mai adăugat și nuci, dar și fulgi de migdale, spre deliciul lor, unul iubind foarte mult nuca și migdalele, iar celălalt, gemul de caise.

Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza. El prepară foarte astfel de combinații. Mi-a plăcut ideea si am pus-o si eu in practica. A ieșit foarte gustoasă și aromată prăjitura, s-o testați și voi!

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de negresa cu glazura de nuci caramelizate. A fost preparată la multicooker, dar poate fi preparată și în cuptoarele clasice, bineînțeles.

Iar una dintre rețetele mele favorite este rețeta de negresa din albușuri cu ciocolată și nuci.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de negresă de unde vă puteți inspira. Mai jos vă las lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă cu gem de caise în compoziție.

Ingrediente

  • 8 ouă medii
  • 250 g unt(82%)
  • 150 g zahăr
  • 250 g gem de caise
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Porții: 24;

Timp de preparare: 40 minute;

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare pentru rețeta de negresă cu gem de caise în compoziție

Începem cu pregătirea compoziției pentru negresă. Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.

Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului. Adăugăm untul ușor răcit, omogenizăm, adăugăm gemul și omogenizăm din nou.
Adăugăm apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.
Am amestecat mai întâi 200 g făină cu cacaua și praful de copt, neevaluând de la început câtă făină o să înglobeze compoziția mea.
Am urmărit să obțin o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, deoarece gemul de caise tinde să migreze spre baza compoziției, dacă nu are un suport mai ferm în restul ingredientelor.
Deci, completăm cu făină până când obținem consistența dorită, adăugăm apoi și esența și fulgii de migdale.

Asamblare și coacere negresă cu gem de caise în compoziție

Tapetăm tava cu hârtie de copt și presărăm miezul de nucă pe toată baza.
Întindem compoziția de negresă cu gem de caise în tavă, cu mare grijă să nu deplasăm miezul de nucă.
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-6 negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-7 negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-8
Coacem negresa cu gem de caise, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Răsturnăm negresa pe un blat, să vină cu nuca deasupra.
Apoi o lăsăm să se tempereze câteva minute și o pudrăm cu zahăr.
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-9 negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-10
Mergea și o glazură de ciocolată sau o cremă deasupra, dar având în vedere că are și gem și nucă, eu am preferat s-o las așa simplă.
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-2
Mi-a plăcut foarte mult, la această rețetă de negresă, textura, ușor umedă, dar și pufoasă în același timp.
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-3
Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.