Pentru ca am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, mi-a venit ideea sa prepar aceasta rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi.
Imi plac foarte mult aluaturile cu cartofi, iar daca mai pun si ceva branza in ele, ies chiar deosebite.
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi, este buna atat calda, langa un ceai sau un iaurt, dar si rece, luata la pachet, asa ca invit sa o testati.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 3 linguri piure de cartofi
- 2 oua
- 3 linguri branza de vaci Pilos
- 200 gr unt de masa(65 %)
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 500 gr faina
- 1 plic garant pentru aluaturi dospite
- Pentru omleta(2 portii)
- 4 oua
- 3 felii sunca presata
- 3 felii bacon
- 3 felii muschi de porc afumat
- 100 gr ciuperci din conserva
- 1 ardei rosu
- sare
- piper
- 2 linguri lapte
- 1 ceapa rosie
- putin ulei
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 1 lingura lapte
- chimen
Mod de preparare
Preparare aluat
Frecam ouale cu zaharul si putinasare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.
Framantam un aluat foarte pufos si nelipicios.
Preparare omleta
Tocam ceapa solzisori, iar ingredientele pe baza de carne le tocam in cubulete.
Scurgem ciupercile si le taiem mai micute.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putinuleisi o punem pe foc la incins, apoi adaugam jumatate din cantitatile de ingrediente tocate.
Batem doua oua cu 1 lingura de lapte, putina sare si piper si le adaugam in tigaie peste restul ingredientelor.
Lasam cam un minut sa se prajeasca, invartind putin tigaia sa se intinda oul peste tot, apoi intoarcem omleta cu o spatula de lemn pe partea cealalta.
Lasam omletele la racit pe un platou intins.
Preparare rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi
Amestecam galbenulsul cu laptele si ungem cu acest amestec ruladele, apoi presaramchimen.
Le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.
Se poate rade cascaval deasupra ruladelor cu 5 minute inainte de expirarea timpului de copt.
Se pot servi cu ketchup sau cu legume proaspete.
15 comentarii
Ce bunatata aici la tine!
Da, tare bune au iesit, Mihaela!
O super reteta. Pupici!
Pup, Rocsy! Multumesc!
Pup, Rocsy! Multumesc!
Wow , ce preparat interesant … si ce portie mare ti-a iesit , bv bv .
Saptamana frumoasa sa ai , Merisorule !
Multumesc, Diana! la fel si tie! >:D<
un aperitiv excelent si foarte buna..cred ca ar merge si dimineata ca mic dejun, arata prea delicios si apetisant 🙂
Asa este, ar merge si la mic dejun si la cina. 🙂
Imi plac tare mult ruladele aperitiv, iar ale tale arata extraordinar!!
Multumesc frumos, Liana!
Exceptionala rulada asta si imi place mult ideea aluatului.
Asta musai testata ca pre bine arata.
Te tzuc cu drag Merisor scump !
Sidy, sa incerci aluatul ca-i tare bun si pufos!
Te tzuc cu drag!
Cat de frumos arata, si ce aluat grozav si bine rumenit, n-as fi zis ca nu e facut doar din faina. Pup, draga Meri >:D<
De-ai sti ce fain este si ce bun! Eu combin in general cartofi cu branza la aluaturi 🙂 Pupici si multumesc de vizita! :-*