Aceste oua umplute cu pate de casa sunt aperitivele preferate, ale sotului meu, mai ales de sarbatori.
De ziua lui, cand au fost multe de preparat, el s-a ocupat de prepararea acestora si tare bine i-au reusit. Am optat pentru a prepara pate din ficat de pui in casa, pentru ca este mai sanatos.
Ingrediente
- 8 oua
- 500 g ficat de pui
- apa
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 150 g branza cremoasa cu smantana, de la Delaco
- 50 g unt
- 50 ml ulei de masline
- 1 l apa
- 100 ml lapte
- 1 lingurita mustar clasic
- 4-5 felii de gogosari muratiPortii: 16;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare oua umplute cu pate de casa
Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba.
Citește și articolul: Ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect
Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos.
Se curata, ouale, se taie in doua pe lungimea lor si li se inlatura galbenusurile, dar asta atunci cand ficatul de pui este fiert.
Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori.
Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit.
Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.
Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu jumatatile de oua cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici.
Sunt foarte bune, preparate in acest mod!
Sa va fie de folos.
NOTA
- In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.
7 comentarii
eee, 🙂 spunem si noi, multumim frumos si felicitari sotiorului,scump,scump!Si… tot el, le a aranjat pe platou?
cozia
Hei, Cozia, bine-ai venit pe la mine! Multumim de aprecieri, ii transmit si sotului!
Pe platou eu le-am asezat si tot eu le-am si pozat. :))))
🙂 draga mea primavara, ca eu asa te vad acum, chiar daca n am mai pòstat opinii, n ai grija, nu scap eu din vedere, never, merisoarele tale, adica retetele tu :))), nici nu pot. am dependenta fata de blogul tau, trebuie sa l vad periodic ca un jurnal de stiri, asta e…sanatate si salutari cordiale!
cozia
:))) primavara, zici? Ce frumos suna! Imi place primavara si de-abia o astept! Sanatate si la casa ta!
Si eu ador ouale umplute, as manca non-stop fara sa ma satur 🙂 Pateul tau arata extraordinar, felicitari! E cremos si catifelat, sunt sigura ca si super gustos ❤ ❤ 🙂
Multumesc, Simona! ❤ ❤
Si noua ne plce acest pate de casa, tare mult.
Buneeee, mai ales umplute cu pateu de casa! Adrian s-a descurta de minune si de data asta. Felicitari! 😉