Oua umplute cu pate de casa

de Maria Udrea
7 comentarii
Ouă umplute cu pate de casă din ficat de pui

Aceste oua umplute cu pate de casa sunt aperitivele preferate, ale sotului meu, mai ales de sarbatori.

De ziua lui, cand au fost multe de preparat, el s-a ocupat de prepararea acestora si tare bine i-au reusit. Am optat pentru a prepara pate din ficat de pui  in casa, pentru ca este mai sanatos.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 g ficat de pui
  • apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g branza cremoasa cu smantana, de la Delaco
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 4-5 felii de gogosari muratiPortii: 16;
    Timp de preparare:  60 minute

Mod de preparare oua umplute cu pate de casa

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba.

Citește și articolul: Ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect

Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos.

Se curata, ouale, se taie in doua pe lungimea lor si li se inlatura galbenusurile, dar asta atunci cand ficatul de pui este fiert.

Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori.
Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit.

Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

 

Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.

Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu jumatatile de oua cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici.

 

Sunt foarte bune, preparate in acest mod!
Sa va fie de folos.

NOTA

  • In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.

 

Rețete înrudite

7 comentarii

Anonim 3 February 2016 - 16:36

eee, 🙂 spunem si noi, multumim frumos si felicitari sotiorului,scump,scump!Si… tot el, le a aranjat pe platou?
cozia

Răspuns
Maria Udrea 3 February 2016 - 17:40

Hei, Cozia, bine-ai venit pe la mine! Multumim de aprecieri, ii transmit si sotului!
Pe platou eu le-am asezat si tot eu le-am si pozat. :))))

Răspuns
Anonim 4 February 2016 - 9:12

🙂 draga mea primavara, ca eu asa te vad acum, chiar daca n am mai pòstat opinii, n ai grija, nu scap eu din vedere, never, merisoarele tale, adica retetele tu :))), nici nu pot. am dependenta fata de blogul tau, trebuie sa l vad periodic ca un jurnal de stiri, asta e…sanatate si salutari cordiale!
cozia

Răspuns
Maria Udrea 4 February 2016 - 9:56

:))) primavara, zici? Ce frumos suna! Imi place primavara si de-abia o astept! Sanatate si la casa ta!

Răspuns
Simona Callas 7 February 2016 - 7:56

Si eu ador ouale umplute, as manca non-stop fara sa ma satur 🙂 Pateul tau arata extraordinar, felicitari! E cremos si catifelat, sunt sigura ca si super gustos ❤ ❤ 🙂

Răspuns
Maria Udrea 7 February 2016 - 15:54

Multumesc, Simona! ❤ ❤
Si noua ne plce acest pate de casa, tare mult.

Răspuns
CRISTINA-IULIANA Pana 12 February 2016 - 9:55

Buneeee, mai ales umplute cu pateu de casa! Adrian s-a descurta de minune si de data asta. Felicitari! 😉

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.