Am avut pofta de un desert bun și rapid și cum tigaia Regis Stone de la AloSop m-a cucerit, pe deplin, încă de la prima utilizare, m-am gândit s-o testez la niște pancakes cu morcovi și nuci.
Și a trecut testul cu brio și de data aceasta, pentru că mi-a plăcut foarte mult cât de uniform s-au copt și cât de rapid.
Despre această tigaie cu efect de piatră încinsă, am mai povestit și în articolele trecute, dar tot voi menționa și aici principalele ei calități:
- are baza din oțel inoxidabil și înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața.
- este ideală pentru a fi folosită atât pe plite cu gaz cât și pe cele cu inductie, electrice sau ceramice.
- se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi, având un înveliș de 4 mm grosime.
- are un finisaj rustic, iar mânerul este bine fixat, astfel ca nu este niciun pericol de răsucire.
- nu necesită ungere cu grăsime, alimentele nu se vor lipi și se vor prepara uniform și mai rapid decât în alte vase.
- pot prepara orice în ea, chiar și desert, ca în cazul de față.
Ingrediente
- 300 g morcovi rași
- 100 g nuci măcinate
- 100 g zahăr
- 350 g făină
- 500 ml apă minerală
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1/2 plic praf de copt
- un praf sare
Porții: 10
Timp de preparare: 50 minute
Mod de preparare pancakes cu morcovi și nuci
Pregătim compoziția.
Tot din categoria clătitelor de post mai găsiți pe blog și rețeta de clătite de post cu banane.
Dar găsiți o întreagă colecție de deserturi din categoria celor de post în secțiunea: Dulciuri/Dulciuri de post.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.