Pancakes cu morcovi și nuci

de Maria Udrea
0 comentarii
Pancakes cu morcovi și nuci, glazurate cu dulceață de trandafiri

Am avut pofta de un desert bun și rapid și cum tigaia Regis Stone de la AloSop  m-a cucerit, pe deplin, încă de la prima utilizare, m-am gândit s-o testez la niște pancakes cu morcovi și nuci.

Și a trecut testul cu brio și de data aceasta, pentru că mi-a plăcut foarte mult cât de uniform s-au copt și cât de rapid.

Despre această tigaie cu efect de piatră încinsă, am mai povestit și în articolele trecute, dar tot voi menționa și aici principalele ei calități:

  • are baza din oțel inoxidabil și înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața.
  • este ideală pentru a fi folosită atât pe plite cu gaz cât și pe cele cu inductie, electrice sau ceramice.
  • se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi, având un înveliș de 4 mm grosime.
  • are un finisaj rustic, iar mânerul este bine fixat, astfel ca nu este niciun pericol de răsucire.
  • nu necesită ungere cu grăsime, alimentele nu se vor lipi și se vor prepara uniform și mai rapid decât în alte vase.
  • pot prepara orice în ea, chiar și desert, ca în cazul de față.

Ingrediente

  • 300 g morcovi rași
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr
  • 350 g făină
  • 500 ml apă minerală
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare

Porții: 10

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare pancakes cu morcovi și nuci

Pregătim compoziția.

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară.
Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul, până la topirea zahărului.
Adăugăm morcovii rași, apoi nuca măcinată, bicarbonatul și încorporăm treptat făina.
Punem făină până obținem o compoziție bine legată și mult mai groasă decât compoziția clătitelor clasice.
Eu am pus 300 g de făină, apoi am încercat prima clătită și nu mi-a plăcut cum iese, așa că am mai adăugat 50 g de făină.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10-15 minute, ungem tigaia, doar la prima clătită, cu puțin ulei de cocos si o încingem la foc mediu, apoi punem câte două polonice de compoziție la mijlocul tigăii și o întindem ușor cu dosul polonicului, dându-i formă rotundă.
Coacem clătita până se rumenește ușor pe partea inferioară, apoi o întoarcem și o rumenim și pe partea cealaltă.
Servim aceste delicioase pancakes cu morcovi si nuci, fie simple, fie cu dulceața preferată, sau cu miere.
Sunt bune atât calde cât și reci , au o intensă aromă de morcovi, dar se simte și aromă de cocos, de la ulei.
Eu am preferat să le prepar de data aceasta, de post și tare încântată am fost de cum au ieșit.
Vi le recomand cu mare drag!

Tot din categoria clătitelor de post mai găsiți pe blog și rețeta de clătite de post cu banane.

Dar găsiți o întreagă colecție de deserturi din categoria celor de post în secțiunea: Dulciuri/Dulciuri de post.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.