Tot gândindu-mă ce să mai pun în pachetele pentru gustarea de la serviciu, mi-a venit ideea să prepar această Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella, care a ieșit tare bună.
Aluatul de plăcintă este unul foarte pufos, preparat cu bere cu ghimbir și puțină drojdie, cârnații sunt ușor picanți, iar mozzarella am combinat-o cu puțin chimen, frunze de busuioc și ketchup.
Cum să nu iasă bună la așa combinație!
Feliată în triunghiuri, sau în felii subțiri, este ideală a fi servită în pauza de masă de la serviciu.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 ou
- 5 g drojdie uscată
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 /4 linguriță sare
- 50 ml ulei
- 150 ml bere cu ghimbir fără alcool
- 50 ml apă caldă
- Pentru umplut:
- 7 cârnați ușor picanți, subțiri
- puțin ketchup
- Pentru gratinat:
- 100 g mozzarella
- puțin ketchup
- 7-8 frunze de busuioc
- 1 linguriță semințe de chimen
Porții: 10-12
Timp de pregătire: 30 minute
Timp de preparare 35 minute
Diametrul formei de copt: 26 cm
Mod de preparare
Pregătire aluat pentru rețeta Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella.
Asamblare și coacere Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella.
Poate vă inspiră și rețeta de Pizza cu coroniță de cârnați, sau rețeta de Plăcintă împletită cu cârnați. Ambele sunt delicioase și de mare efect!