13
Este chiar deosebita o astfel de placinta impletita cu carnati, umpluta cu carne si ciuperci. Poate fi preparata pentru o masa festiva, cu siguranta va avea succes.
Foarte mare succes a avut aceasta reteta de muschiulet de porc impletit cu bacon si s-a cerut rapid repetata!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 1 plic garant pentru aluaturi dospite
- 1 varf lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- Pentru umplutura:
- 800 gr ciuperci din conserva
- 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 3 ardei
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
- cimbru
- sare
- 2 linguri ketchup
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita apa
- 8 carnati oltenesti
Mod de preparare pentru reteta de placinta impletita cu carnati
Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.
Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.
Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa amestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.
Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.
Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.
Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.
Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa amestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.
Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.
Intre timp pregatim aluatul
Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.
Impartim aluatul in doua.
Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam.
Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.
Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade.
Placinta impletita cu carnati se serveste calda, cu ketchup.
Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.
Impartim aluatul in doua.
Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam.
Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.
Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade.
Placinta impletita cu carnati se serveste calda, cu ketchup.
Găsiți pe blog mai multe rețete de preparate cu carnați.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
8 comentarii
si pe mine ma batea gandul sa incerc impletitura asta cu ceva…dar inca nu stiu cu ce:)
Cred ca ar merge foarte bine cu fasii de dovlecel si un amestec de legume in interior 🙂
Arata perfect si cu siguranta e delicioasa. Bravo Meri!
Multumesc, Timea! Trei sferturi deja s-a mancat 🙂
Ce minunatie a iesit aici!! Meri esti fantastica! Pup
Multumesc, Paula! Pup burtica ta! 🙂
Ce idee buna!!!
Cristina si pe mine m-a incantat cand am vazut poza pe net.