536
Prăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată, este o adaptare după prăjitura Valurile Dunării, care pe noi ne-a cucerit.
Am inversat ordinea compoziției de blat, față de rețeta originală, pentru a avea mai mult degrade, în completare cu cremele.
Am adăugat o cremă de vișine dulce-acrișoară, crema de gălbenușuri cu ciocolată albă și a ieșit bestială.
Ingrediente
- Pentru blat( 28/40 cm):
- 7 ouă
- 125 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 250 g unt(82% grăsime)
- 125 ml lapte
- 30 g cacao
- 400 g făină
- un praf sare
- 10 g praf de copt
- 300 g vișine congelate
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 50 g zahăr vanilat
- 1 fiolă esență de vanilie( 8 ml)
- Pentru crema de vișine:
- 750 g compot de vișine
- 50 g amidon
- 125 g mascarpone
- Cremă de ciocolată albă:
- 200 g ciocolată albă
- 125 ml frișcă lichidă
- 125 g mascarpone
- Glazură de ciocolată amăruie:
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 ml frișcă lichidă
- Decor:
- ciocolată duo, răzuită
Mod de preparare pentru prăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată
Blatul este preparat ca în rețeta Prăjitura Valurile Dunării.
Am inversat în tavă, ordinea culorilor blatului, față de rețeta originală.
Mi s-a părut mai interesant așa, având în vedere și cremele de deasupra.
Preparare sirop
Mai intai se amestecă apa cu zahărul și se pun la fiert până când zahărul este topit.
Apoi se stinge focul, se adaugă esența și se amestecă.
Se lasă la rece.
Preparare crema de vișine
Vișinele fără sâmburi se pasează prin blender, împreună cu siropul în care sunt conservate, apoi pasta rezultată se trece prin sită.
Apoi se adaugă amidonul, se omogenizează și se fierbe crema la bain marie, până se îngroașă.
Se dă la rece, apoi se mixează împreună cu mascarponele.
Preparare crema de ciocolată albă
Se încălzește frișca lichidă, până aproape de punctul de fierbere și se dizolvă în ea, ciocolata ruptă în bucăți.
Se amestecă intens până se omogenizează compoziția, apoi se dă la rece.
Când este bine răcită se introduce mixerul în ea și se mixează până devine cremoasă, apoi se încorporează mascarponele.
Asamblare prăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată
Se însiropează blatul răcit cu siropul, de asemeni, răcit.
Se întinde crema de vișine peste blat, apoi crema de ciocolată albă.
Prima cremă se întinde ușor, dar pentru a întinde a doua cremă, punem câte o lingură de cremă din loc în loc și o nivelăm cu spatula de tort.
Sau folosim un posh.
Dăm prăjitura la rece pentru o oră, pentru a se întări cremele, apoi o putem glazura și decora.
Preparare glazură pentru bprăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată
Ca și la crema de ciocolată albă, se încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere.
Se ridică de pe foc și se adaugă în ea, ciocolata ruptă în bucăți.
Cu o spatulă se amestecă până se omogenizează compoziția. După aceea se lasă glazura de ciocolata să se tempereze puțin și se întinde caldă, turnând-o deasupra prăjiturii.
Pentru a se dispune glazura uniform se înclină tava ușor în toate părțile.
Se presară ciocolată duo răzuită, deasupra și se dă prăjitura la rece până se întărește glazura.
Prăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată a fost foarte apreciată de persoanele care s-au delectat cu ea!