Pentru iubitorii de cafea aceasta prajitura cu aroma intensa de cafea va fi un deliciu garantat! Este o prajitura cu foi fragede preparate cu cafea fiarta și o crema tot pe baza de cafea.
Prajitura are un un gust dulce-amarui de la zahar ars si cafea, care pe noi ne-a cucerit.
Reteta este veche din caietul ingalbenit de vreme, pe care o preparam de obicei cu ocazia unor evenimente mai deosebite. Pentru acelasi platou mai preparam și reteta de prajitura Alba ca zapada sau reteta de prajitura Televizor.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare al ddelicioasei prajituri cu aroma de cafea.
Ingrediente
- Foile:
- 2 oua
- 250 gr zahăr
- 200 ml cafea fiartă
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt( 7 gr)
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 1 varf de lingurita cu sare
- sucul de la 1/2 lămâie
- 800-850 gr faina
- Crema:
- 750 mL lapte
- 30 gr cacao
- 225 ml sirop de zahar ars+cafea( ramas de la foi)
- 250 gr faina
- 400 g unt
- 50 g zahar
- sare
Timp de preparare: 60 minute
Portii: 30-40
Dimensiuni tava: 30/40 cm
Mod de preparare pentru prajitura cu aroma intensa de cafea
Am dat siropul la rece.
Am dat aluatul pentru 30 de minute la rece. Apoi l-am impartit in patru părti pe care le-am intins pe rand pe dosul tavii. Am copt cele patru foi pe dosul tăvii pentru cate 3-4 minute, la 175 grade
Preparare crema si asamblare Prajitura cu aroma intensa de cafea
Cand a atins punctul de fierbere, am ridicat vasul de pe foc si am adaugat untul tinut la temperatura camerei, amestecand pana la omogenizare.
Am portionat-o in 30 de drepunghiuri.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Ce buna trebuie sa fie !! Imi place cum arata!
Andreea, e buna, multa si satioasa! 🙂