Pregătită cu o ocazie specială, de moș Nicolae, prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe, a fost o foarte apreciată și se cere repetată.
De când am descoperit pișcoturile cu cacao, de la Boromir, le tot includ în deserturi( vedeți AICI, o colecție), pentru că le dau o notă aparte, atât ca gust, cât și ca aspect.
Ocazia mea specială, de a pregăti prăjitura, a coincis cu provocarea de pe bucătăraș.ro, de a testa frișca Montare d’oro. Mi-a plăcut cum s-a comportat, cât de rapid s-a mixat, dar și ca gust.
Am folosit-o atât la crema de lapte, cât și la glazura de ciocolată.
Și am mai folosit un ingredient mai special: untul de cacao, care are o aromă deosebită și completează perfect textura cremei.
Am mai folosit unt de cacao și la aluatul acestor Nuci umplute cu cremă de halva, dar, mai ales, îl folosesc la ciocolata de casă.
Ingrediente
- Aluat pentru foi pe dosul tăvii( 28/40 cm):
- 2 ouă
- 3 linguri ulei de cocos, solid
- 3 linguri iaurt cremos
- 75 gr zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf linguriță cu sare
- 400 gr făină
- Cremă de lapte cu frișcă:
- 2 l lapte
- 150 gr amidon
- 50 gr făină
- 100 gr zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 150 g unt de cacao
- 400 ml frișcă Montare d’oro
- 32 pișcoturi cu cacao
- Sirop:
- 200 ml apă
- 50 gr zahăr
- 38 ml esență de rom
- Glazură de ciocolată:
- 100 ml frișcă Montare d’oro
- 400 gr ciocolată amăruie
- 2 lingurițe esență de mentă
- În plus:
- 250 gr dulceață de afine
Mod de preparare pentru prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe
Pregătim aluatul de foi pe dosul tăvii
Pregătim crema de lapte cu frișcă pentru rețeta Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe.
Asamblăm Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe.
Pregătim glazura de ciocolată și decorăm Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe.
Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe, are o combinație minunată de arome.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.