Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy. Insa am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura cu branza, merisoare si bezea, mai complexa si mai gustoasa.
Vedeti aici si reteta de prajitura Rudy, mult apreciata si foarte des repetata. Este acea prajitura cu firimituri din aluat cu cacao si o compozitie de branza la mijloc.
Am preparat prajitura Rudy si in alta varianta, cu ananas – vedeti aici reteta. Iar mai jos puteti urmari lista de ingrediente si modul de preparare al prajiturii cu branza, merisoare si bezea, daca vreti sa o testati si voi.

Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 galbenusuri
- 200 gr unt
- 2 linguri cacao
- 150 gr zahar
- esenta de cafea
- 1 plic praf de copt
- 400 gr faina
- 1 varf lingurita desare
- Pentru umplutura:
- 350 gr branza sarata
- 350 gr urda
- 150 gr zahar
- 50 gr merisoare
- 2 oua+1 galbenus
- coaja de lamaie
- esenta de lamaie
- Pentru bezea:
- 5 albusuri
- 1 varf lingurita de sare
- 6 linguri zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare pentru prajitura cu branza, merisoare si bezea
Preparare blat cu cacao.
Intr-un bol amestecam untul cu zaharul pana cand rezulta o compozitie cremoasa. Adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam. Apoi incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu pudra de cacao si praful de copt.
Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.
Pentru crema de branza dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.
Asamblam si coacem prajitura cu branza, merisoare si bezea
Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.
Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.
Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.
Punem tava in cuptor si coacem prajitura timp de 20 de minute.
Intre timp pregatim bezeaua. Batem albusurile spuma, presarate cu putina sare. Adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si amestecam energic pana obtinem o bezea ferma.
Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade Celsius, pentru 15 minute.
Este tare delicioas aceasta prajitura cu branza, merisoare si bezea!
TIPSURI:
Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri.
Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios.
Daca si voi adorati deserturile cu branza, gasiti pe blog mai multe retete de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook – Click Aici.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram – Click Aici, pe Pinterest – Click Aici sau pe X – Click Aici.
7 comentarii
Am venit si aici sa ma servesti cu o portie.Tare gustoasa…………..mmm.
Medi, puteai sa vii live :)))) Pup!
foarte gustoasa prajitura…imi place mult!
Multumesc, Adina!>:D<
O sectiune si culori de pus in rama
Multumesc, Didi!
Delicioasa! :X