Prăjitura cu cremă de cocos și caramel cu cacao, are un gust divin de la așa combinație excelentă de arome. Are aroma de scorțișoara, care se regăsește în foile cu nucă, aroma de cocos din crema de gris și deliciosul caramel condensat cu cacao.
Dacă tot i-am descoperit pe cei de la Delatte.ro și am luat la testat produsele lor delicioase, de data aceasta a venit rândul caramelului condensat, cu cacao. Ulterior am preparat și în casă caramel cu cacao – vedeți aici rețeta.
Yummy, ce gust bun are, ce textură și culoare și îmi place în mod deosebit că nu e foarte dulce!
S-a potrivit perfect la prăjitura mea cu foi coapte pe dosul tăvii cu nucă în aluat și cremă de gris cu nucă de cocos!
Nu l-am amestecat în cremă, l-am distribuit din loc în loc, pentru că am vrut să fie așa, ca o surpriză plăcută în prăjitură. Și chiar a fost.
Ușor cursiv prin cremă, a dat o notă aparte prăjiturii mele, mi-a plăcut să-l văd cum se prelinge pe laturile prăjiturii, atunci când am porționat-o, sper că se vede și în poze.
Ingrediente
- Pentru foi:
- 150 g nucă măcinată fin
- 250 ml lapte
- 2 ouă medii
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- un praf sare
- 10 g praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 750 g făină
- Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 125 g zahăr
- 150 g unt(82%)
- 7 linguri gris(50 g)
- un praf sare
- 100 g nucă de cocos
- 200 g caramel condensat cu cacao
- zahăr pudră, pentru decor
Porții: 24
Timp total de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare pentru prăjitura cu cremă de cocos și caramel cu cacao
Preparare foi
Preparare cremă pentru Prăjitura cu cremă de cocos și caramel cu cacao
Asamblare prăjitura cu cremă de cocos și caramel condensat cu cacao
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.