Este un tort aniversar tare bun, preparat cu drag pentru a-l sărbători pe soțul meu cu ocazia zilei de naștere.
La mulți ani, dragul meu, familia ta te iubește mult!
Blatul tortului este din albușuri cu multă nucă, albușuri pe care le-am păstrat la congelator de la sărbători. Și de data asta am răspuns și la întrebărea: „ce fac cu albușurile, atunci când folosesc doar gălbenușurile?” Le pun la congelator și le folosesc mai târziu.
Cremele sunt de excepție, cu dulce de leche și lapte condensat, niște ingrediente de care eu m-am îndrăgostit de la prima degustare.
Sunt niște creme aerate, eu nu prea folosesc gelatină la creme, îmi plac așa mai lejere, mai aerate, nu foarte ferme.
A fost un tort aniversar care a primit notă maximă, chiar dacă eu pe alocuri am fost ușor nemulțumită, mai ales de poze și puțin de inspirația pe care am avut-o de moment, pentru ornare.
Eu când ornez un tort, chiar dacă plec de la o idee anume, ajung să îl ornez tot cum îmi vine mie la mână, atunci, pe moment.

Ingrediente
- Pentru blat:
- 8 albușuri
- 150 g zahăr
- 150 g nucă măcinată
- 25 g pesmet
- 75 g făină
- un praf sare
- zeama și coaja de la o lămâie
- Pentru sirop:
- 350 ml apă
- 50 g zahăr
- 16 ml esență de lămâie(2 fiole)
- Pentru crema nr. 1:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g lapte condensat
- 250 g mascarpone
- 50 g ciocolată amăruie(82%)
- un praf sare
- Pentru crema nr. 2:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g caramel condensat(dulce de leche)
- 250 g mascarpone
- un praf sare
- În plus:
- pișcoturi Savoiardi(18 buc.)
- 300 ml apă
- 2 lingurițe cafea
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe amaretto
- figurine de ciocolată pentru decor
Porții: 16
Timp total de preparare: 90 minute
Diametrul formei de copt: 27 cm
Mod de preparare pentru tort aniversar cu nuci și dulce de leche
Începem cu prepararea blatului de tort, iar în timp ce acesta se coace, ne ocupăm de pregătirea celorlalte elemente de tort.
Preparare blat
Decongelăm albușurile la temperatura camerei( asta dacă le avem congelate, ca în cazul meu).
Preparare crema cu lapte condensat pentru tort aniversar
Preparare crema cu dulce de leche
Preparare sirop
Asamblare tort aniversar
Tot din categoria torturilor vă mai recomand de pe blog și rețeta de de tort șah cu caramel, ciocolată și pișcoturi.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.