2K

De când am văzut o astfel de plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval, la Papa Bun, am poftit la ea, pentru că am știut că este fix pe placul nostru și am salvat rețeta.
Iar acum, iată că ne-am satisfăcut din plin pofta, pentru că i-a venit rândul și am preparat-o in cantitate mare, să ne săturăm.
Este foarte bună și sățioasă, servită caldă, simplă sau cu ketchup, o recomand cu mare drag!
Papa bun, mulțumesc frumos pentru rețetă! <3
O astfel de plăcintă merită preparată și atunci când ne rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Chiar și din cartofii preparați natur se poate pregăti alualtul.

Ingrediente
- Aluat pentru 2 plăcinte(28 cm diametrul):
- 750 g cartofi
- 150-200 g făină
- 3 ouă medii
- sare
- piper
- busuioc uscat
- pătrunjel verde
- Pentru umplut:
- cașcaval
- șuncă presată
- gogoșari murați
- În plus:
- puțin ulei de măsline
Porții: 8
Timp total de preparare: 45 minute
Mod de preparare pentru plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi
Preparare aluat de cartofi
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.
Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când.
Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.
Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm puțină sare, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de pătrunjel verde, ouăle și omogenizăm compoziția.
Adăugăm apoi făină, atât cât să obținem un aluat legat, omogen.
Eu l-am lăsat ușor lipicios, pentru că nu am vrut să adaug prea multă făină.
Pregătim restul ingredientelor feliindu-le: cașcavalul, șunca presată și gogoșarii.
Nu am dat o cantitate la aceste ingrediente, rămâne la latitudinea fiecăruia cât pune.
Preparare plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval
Împărțim aluatul în patru.
Prima foaie de aluat, o întindem direct în tigaia ușor încinsă în prealabil și unsă cu puțin ulei.
Eu mi-am uns mâinile cu ulei, pentru a putea prelucra foaia de aluat.
Peste foaie, așezăm mai întâi felii de cașcaval, apoi felii de șuncă și de ardei și iar felii de cașcaval.
Eu am optat pentru a pune două rânduri de cașcaval și unul de șuncă, dar fiecare poate alege cum pune ingredientele.
Cea de-a doua foaie, am întins-o pe un platou de dimensiunea tigăii și ușor presărat cu făină, pentru a nu se lipi foaia de el.
Apoi am răsturnat-o cu ușurință peste restul ingredientelor din tigaie.
După răsturnare, o mai modelăm pe margini să se lipească de cealaltă foaie și să se întindă bine.
Acoperim tigaia cu un capac și coacem plăcinta pentru 5-6 minute pe prima parte, la foc mic, ușor spre mediu.
O scoatem apoi pe un platou, înclinând ușor tigaia și o împingem cu o spatulă, așa încât partea coaptă să vină pe platou, apoi așezăm tigaia peste ea și o întoarcem imediat, invers, ținând cu mâinile și de platou și de tigaie.
Coacem delicioasa plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval, pentru alte 5 minute și pe cea de-a doua parte.
La fel procedăm și cu cea de-a doua plăcintă.
Să știți că este bună și rece, această plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval, luată chiar la pachet, însă aveți grijă să nu faceți aluatul prea tare.
Noi am servit-o cu ketchup, ca pe pizza.
Să vă fie de folos!
[/preparare]