Aveam de mult în plan această Ruladă Buturuga de Crăciun sau Trunchi de copac, dar cum Crăciunul este doar odată pe an, o tot amânam.
Am tot căutat pe net rețeta acestei rulade, dar din 10 rețete lecturate, nici una nu semăna cu cealaltă. 🙂
Doar ideea de asamblare este aceeași, așa că eu am preparat, în criză de timp fiind, o rețetă mai rapidă.
Mai rapidă din punct de vedere al cremei, că am ales să fac un ganache clasic, chiar dacă mi-ar fi plăcut mai degrabă o cremă fiartă.
Ingrediente
- Pentru foaia de ruladă:
- 6 ouă mari
- 100 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 20 g cacao
- 100 g făină
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 250 g ciocolată amăruie
- 200 g ciocolată cu lapte
- 500 ml frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
Timp de preparare: 90 minute
Dimensiuni tavă: 33/43 cm
Porții: 16-20
Mod de preparare pentru ruladă Buturuga de Crăciun sau Trunchi de copac
Începem cu pregătirea aluatului pentru foaia de ruladă. În timp ce aceasta se coace și, ulterior, se răcește, pregătim și crema. Rulada clasică se prepară cu foaie simplă, dar cum ai casei preferă blaturile cu cacao, eu am preparat-o cu cacao. Voi dacă vreți acel efect de trunchi de copac în secțiune, preparați foaia albă.
Preparare foaie de ruladă
Preparăm crema pentru Ruladă Buturuga de Crăciun sau Trunchi de copac
Dintre deserturile care se mai prepară pentru masa de Crăciun, vă mai recomand de pe blog și:
Rețeta de brăduți de Crăciun din biscuiți cu nucă
Rețeta de prăjitura Tăvălita cu nucă de cocos
Rețeta de fursecuri cu ciocolată