Această ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată are o combinație irezistibilă de ingrediente și un aspect pe măsură.
Dacă nu vreți să vă complicați cu foaia de ruladă, se poate asambla și sub formă de prăjitură dreptunghiulară. Pur și simplu se secționează blatul pe jumătate, se pune crema la mijloc și glazură de ciocolată deasupra și gata-i prăjitura.
Eu am vrut să fac prăjitura sub formă de ruladă, pentru un aspect mai plăcut și chiar mi-am încântat musafirii cu ea.
Crema de nuci este delicioasă. Am mai preparat anterior și o Rețetă de negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat.
Dar am pregătit chiar și o Rețetă de tort cu cremă de nuci și dulce de leche.
Toate ne-au plăcut și s-au cerut repetate.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Ingrediente
- Pentru foaia de ruladă:
- 7 ouă
- 8 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 2 lingurițe esență de ciocolată
- un praf de sare
- Pentru cremă:
- 300 g miez de nucă, măcinat fin
- 30 g zahăr vanilat
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 150 g lapte condensat
- 250 g mascarpone
- 5 g gelatină
- Pentru glazură:
- 150 g ciocolată amăruie
- 100 g smântână pentru frișcă
- În plus:
- câteva vișine
Dimensiuni tavă: 33/43 cm
Mod de preparare
Preparare foaia de ruladă
Preparare cremă
Asamblare ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată
Preparare glazură