Cu un amestec de brânzeturi, pe care le aveam prin frigider și un decor frumos din legume, am pregătit o minunată Rețetă de Tartă aperitiv cu brânzeturi și legume.
Pentru baza rețetei de tartă aperitiv cu brânzeturi și legume, am folosit aluat foietaj din comerț. Iar la umplutură am adăugat și câteva ouă de prepeliță, pentru un plus de gust și aspect.
Am văzut, cu ceva vreme în urmă, o astfel de tartă într-un videoclip, pe net și m-a tot obsedat.
Decorul mi-a plăcut, în rest nu știu cu ce era rețeta. Doar știu că era cu sparanghel și roșii cherry așezate într-un decor frumos, ca niște pomișori cu flori.
Eu nu am avut sparanghel, așa că am folosit ceapă verde cu bulb roșu.
Și am mai folosit niște ardei multicolori, roșii cherry tot multicolore și puțin cimbru verde.
Ca și brânzeturi am folosit brânză proaspătă de vaci, brânză telemea, foarte sărată și o cremă de brânză cu roșii și busuioc. De la crema de brânză cu roșii și busuioc este și culoarea mai spre roz.
Găsiți pe blog mai multe rețete de tarte aperitiv, dintre care vă recomand:
Rețetă de Tartă aperitiv cu brânză și praz
Rețeta Tartă la tigaie cu roșii și zucchine
Rețeta Tartă sărată cu brânză și baby spanac
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
INGREDIENTE
- 800 gr aluat foietaj
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș de ou
- mac
- Pentru umplutură:
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 275 gr brânză proaspătă, de vaci
- 300 gr cremă de brânză cu roșii și busuioc
- 150 gr iaurt slab
- 1 ou + 1 albuș
- oregano uscat
- 2 fire de ceapă verde
- 1 legătură de mărar verde
- Pentru decor:
- 1 fir de ceapă verde cu bulb roșu
- 1 crenguță de roșii cherry
- 6 roșii cherry multicolore
- 2 ardei mici, roșu și galben
- 6 ouă de prepeliță
- câteva crenguțe mici de cimbru
MOD DE PREPARARE
Aluatul foietaj îl vom întinde la baza tăvii de copt, lăsând puțin din margini să atârne spre exterior.
Pentru umplutură, pur și simplu amestecăm cele trei tipuri de brânzeturi și adăugăm puțin oregano uscat.
Adăugăm iaurtul, pentru a mai dilua compoziția. Apoi adăugăm ceapa verde, tocată și mărarul verde, tocat.
Încorporăm în compoziția de brânzeturi un ou întreg și un albuș, pentru a deveni compactă în timpul tratamentului termic.
Întindem compoziția de brânzeturi în interiorul aluatului din tavă. O nivelăm și aducem peste ea, pe margini, aluatul lăsat în josul tăvii.
În interior creăm decorul după propria imaginație.
Eu am tăiat ceapa verde pe jumătate și am așezat-o peste umplutură, formând doi pomișori. Apoi am folosit jumătăți de roșii cherry și rondele de ardei. Tot în rondele de ardei am spart și ouăle de prepeliță. Aici, ce-i drept, mi-ar fi trebuit niște ardei mai mari să contureze ouăle mai bine.
Aluatul de pe margini îl ungem cu gălbenuș de ou și presărăm mac, sau susan.
Coacem minunata tartă aperitiv cu brânzeturi și legume pentru 35 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
O lăsăm să se tempereze, apoi o putem porționa și servi alături de legume proaspete, sau cu un sos de iaurt cu castraveți, cu un ketchup, etc.
Spor și poftă bună!
NOTE
Dacă doriți ca ouăle să aibă gălbenușul cursiv, adăugați-le la tartă în ultimele 6-8 minute de copt!