Pentru că mi-au mai rămas câteva jumări de la sărbătorile de iarnă, le-am tocat și le-am inclus într-un aluat sărat din care am preparat această rețetă de Vafe și sărățele cu jumări în aluat.
M-a cucerit acest aparat de vafe și îl folosesc destul de des, mai ales pentru a prepara vafe sărate, din diverse rețete de aluaturi, precum:
- Rețeta de Vafe aperitiv cu legume mexicane – Rețetă de post
- Rețeta de Vafe aperitiv cu carne tocată și legume
Atât vafele cu jumări cât și sărățelele i-au cucerit instant pe ai mei, încât mă puneau să le mai prepar și a doua zi.
Sărățelele ies mai crocante, pentru că sunt preparate în forma de copt pe flacără, iar vafele au și părți crocante, dar și mai moi, datorită formei.
N-aș putea să spun care mi-au plăcut mai mult, ca gust, dar ca aspect îmi plac mult vafele.
Ingrediente
- 275 gr jumări
- 2 ouă
- 175 gr smântână de consum cu 12% grăsime
- 1 linguriță boia de ardei, afumată
- 1 linguriță chimen măcinat
- 350 gr făină
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare pentru rețeta de Vafe și sărățele cu jumări în aluat
Coacem vafele și sărățelele
Dacă și voi obișnuiți să folosiți jumările în diferite aluaturi, mai găsiți pe blog și alte rețete de unde vă puteți inspira:
Chifle cu pastă de jumări și chimen
Pogăcele cu jumări și multe condimente
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.