Tartă aperitiv cu brânză și praz, ouă și roșii cherry

de Maria Udrea
0 comentarii
Tartă aperitiv cu brânză și praz

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de tartă aperitiv cu brânză și praz, la care am adăugat și câteva ouă de prepeliță și roșii cherry.

Foarte bună a fost această combinație de ingrediente, într-un aluat crocant și sfărâmicios!

Vedeți și:

Rețeta Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Rețeta Tartă cu carne tocată, mozzarella și legume

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri apă rece
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150 gr unt rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 400 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de smântână
  • roșii cherry
  • ouă de prepeliță
  • 1 fir de praz
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță ulei
  • puțin oregano uscat

Mod de preparare pentru tartă aperitiv cu brânză și praz

Începem cu pregătirea aluatului.

Cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu. Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.

Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate. Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.

Cum formăm și coacem tartă aperitiv cu brânză și praz

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale. Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm. Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.
Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză. Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.
La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.
Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.
O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.
O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.
Este delicioasă și de mare efect!
Tartă aperitiv cu brânză și prazTartă aperitiv cu brânză și prazTartă aperitiv cu brânză și praz

Găsiți pe blog mai multe rețete de tarte sărate, dar și de alte aperitive, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.