8
Simplu de preparat și tare gustoși acești zucchini pane în crustă de porumb, ne putem răsfăța cu ei la orice masă din zi.
Îi putem savura alături de brânzeturi și legume proaspete, sau alături de sosuri, ca în rețeta Dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki.
Iar eu i-am preparat, de data aceasta la friteuza cu aer cald, care a devenit un ajutor de nădejde în bucătăria mea.
Îmi place că pot găti la ea într-un timp scurt și fără ulei, multe gustări și aperitive.
O recomand, cu mare încredere, tuturor!
Ingrediente
- 1 zucchini
- sare
- 2 ouă
- 1 lingură dulceață de ardei iuți
- 50-60 gr făină
- 150 gr fulgi de porumb
Mod de preparare pentru rețeta de zucchini pane în crustă de porumb
Spălăm bine zucchini-ul și îl feliem rondele de 5-6 mm grosime.
Așezăm rondelele de zucchini pe un platou și presărăm sare peste ele.
Le lăsăm așa 6-8 minute, pentru a elimina din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante.
Putem să repetăm procedeul întorcându-le și pe a doua parte, dar nu le dorim nici prea uscate.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, dulceața de ardei iuți și o linguriță de făină.
Punem făina într-un bol, iar în altul punem fulgii de porumb pe care îi sfărâmăm ușor.
Trecem rondelele de zucchini mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și dulceață de ardei și la final le tăvălim bine prin fulgii de porumb.
Așezăm în sita friteuzei cu aer cald cât de multe rondele de zucchini încap.
Le așezăm în așa fel încât să nu fie lipite între ele, pentru a putea pătrunde aerul cald uniform.
Introducem sita cu Zucchini pane în crustă de porumb, în aparat, și îl conectăm la sursa de curent.
Selectăm fie modul pentru cartofi prăjiți, fie modul manual pentru 15 minute, la 180 de grade.
Ies frumos rumeniți și crocanți la exterior, iar interiorul se păstrează suculent.
Eu am copt de două ori, iar a doua oară i-am lăsat decât 10 minute.
Dulceața de ardei iuți este opțională, dar vă spun că înnobilează gustul minunaților Zucchini pane în crustă de porumb.
Să vă fie de folos!
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
[/preparare]