Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri

de 3retetemerisor
4584 vizualizări
Cupcakes cu visine și dulceata de trandafiri

De ceva timp tot rasfoiesc retetele Simonei Callas, care sunt mai speciale, iesite din clasicul obisnuit si foarte, foarte frumos prezentate. Am preparat aceasta reteta de  Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri, pornind de la una din rețetele ei.

Am incercat sa gasesc ceva mai usor, asa ca pentru mine, ca nu am rabdare sa ornez si sa dichisesc si m-am oprit la aceste minunate briose in hainute roz.
Reteta originala este altfel, o puteti gasi AICI, eu tin sa precizez ca m-am abatut putin de la cantitatile si ingredientele retetei.

Multumesc, Simona, pentru asa reteta minunata pe care cu siguranta o voi repeta!

Dulceata de trandafiri a adaugat-o in crema si pentru gust, dar si pentru culoare. Am mai prepara anterior un delicios tort cu aromă intensa de trandafiri. Mare succes a avut si de atunci am inclus dulceata de trandafiri în multe retete de prajituri si torturi.

Si inspirandu-ma de la acel tort am preparat si o minunata prajitura cu spuma de trandafiri si crema de lamaie.

Gasiti pe blog mai multe retete de deserturi cu dulceata de trandafiri de unde va puteti inspira.

Briosele cu dulceata de trandafiri si visine merg preparate si daruite drept martisor, de 1 Martie, sau de 8 Martie. Insa merg preparate si de Valentine’s Day si de Dragobete.

Cupcakes cu visine și dulceata de trandafiri

Cupcakes cu visine și dulceata de trandafiri

De ceva timp tot rasfoiesc retetele Simonei Callas, care sunt mai speciale, iesite din clasicul… Prăjituri Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri European Printează
Porții: 13 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Reteta Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri – Ingrediente

  • Pentru cupcakes:
  • 250 gr faina alba
  • 150 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua(mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir

Mod de preparare

Preparare cupcakes

Spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.
Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.
Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.

Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.

Lasam briosele sa se raceasca.

Preparare crema

Rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.

Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.

Vedeti aici si Reteta Tort cu aromă intensa de trandafiri

Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.
Insa aceasta reteta de cupcakes  a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))

Cupcakes cu visine și dulceata de trandafiriCupcakes cu visine și dulceata de trandafiri

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

simonacallas 19 aprilie 2015 - 16:54

Superbe sunt, superbe! Si crema are o culoare divina, si e naturala, brava! Eu am pus unt in crema pentru aveam nevoie sa stea batz, din motice de design 🙂 Dar sigur ca se poate si fara. iar cu dulceata, yamy, e nebunie curata 🙂 Ma bucur mult ca ai ales aceste cupcakes. Iti multumesc mult si te felicit, esti o artista in bucatarie! <3

Răspuns
Maria Udrea 19 aprilie 2015 - 17:08

Multumesc, Simona, pentru aprecieri! <3 Ma bucur ca iti place cum mi-au iesit trandafirii, mie imi plac mult si tare mult mi-a placut reteta! Multumesc pentru inspiratie! <3 Dulceata din pacate nu-i facuta in casa, e cumparata, dar tare buna a fost! Sper sa fac eu vara asta dulceata de trandafiri.

Răspuns
Laura Nechita 20 aprilie 2015 - 19:19

Ce frumos au iesit si ce babane au crescut! Apelez si eu la reteta, foarte faine! Muah!
PS. Mergea si un ceai 😛 :))))

Răspuns
Maria Udrea 20 aprilie 2015 - 19:42

Daaa, tare fain au crescut, trebuia sa pun mai putina compozitie in forme si asa ar fi iesit mai multe :))))) Sa stii ca am avut si ceai, dar nu l-am pozat :)))))

Răspuns
Paula Gafitescu 22 aprilie 2015 - 5:34

Au iesit cu adevarat minunate! Atat de dragute si delicate! Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 22 aprilie 2015 - 6:06

Multumesc, Paula! Putin tremurat decorul din cauza petalelor de trandafiri din dulceata 🙂 Pupici!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.