Placinta cu branza si marar la Panini Maker

de Maria Udrea
21957 vizualizări
Placinta cu branza si marar

Ne plac placintele cu branza sarate, mai mult decat dulci, iar de data aceasta am preparat o reteta de placinta cu branza si marar la Panini Maker Breville.

A iesit minunata, dar daca mai aveam si putina ceapa verde ar fi fost chiar perfecta.

Mi-a fost putin teama ca nu se vor coace placintele in interior, dar se pare ca m-am temut degeaba.
Totul este sa facem foaia de placinta mai subtire si nu vom avea probleme.
Este minunat un astfel de aparat de sandvisuri in bucatarie! Poti prepara la el nu doar clasicele sandvisuri ci si diferite preparate cu aluaturi fragede sau dospite. Se pot prepara omlete, oua ochiuri si clatite.

Anterior am preparat o reteta de turte din aluat de paine, la panini maker.

Foarte frumoase si delicioase au ieșit și aceste clatite aperitiv cu dovlecel si branza, preparate la panini maker!

Îmi place mult la acest aparat că nu este compartimentat în interior, iar tava este usor adancita. Partea de sus cade cu greutate peste cea inferioară, presând preparatele. Dar se ridică pe măsură ce acestea se dezvoltă în timpul coacerii.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 450-500 gr faina
  • 1 lingurita otet de mere
  • Pentru umplut:
  • 300 gr branza sarata
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura pesmet
  • 4-5 bucati de rosii deshidratate

Portii: 4;

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare reteta de placinta cu branza si marar la Panini Maker Breville

Pentru aluat, frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza. Apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut. Incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu drojdia uscata.
Framantam un aluat elastic si usor moale, dar nelipicios, pe care il lasam la crescut 30 de minute, acoperit sa nu se formeze crusta.

Daca drojdia este buna, imediat va creste, dar depinde si de faina folosita.
Eu folosesc faina de tara, m-am obisnuit cu ea si nu imi trebuia alta.
Pentru umplutura, sfaramam branza cu o furculita si o amestecam cu mararul tocat, rosiile taiate bucatele si o lingura de pesmet.

Dupa cum am spus in introducere, la prima placinta branza s-a topit si a cam dat pe dinafara, apoi de la a doua am adaugat pesmet.
Daca faceam placinta la cuptor, adaugam gris, dar la aparat mi-a fost teama ca nu se va prepara grisul si va rontai in dinti.
Impartim aluatul in patru, la fel si branza. Intindem cate doua foi subtiri de 2-3 mm pe care le umplem cu branza si le lipim bine marginile.

Eu am facut placintele fix cat dimensiunea tavitei aparatului.

Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul verde se aprinde, adaugam placinta. Inchidem capacul si o lasam doua ture de program.

Bine, verificam si vedem in cat timp se coace.

Eu atat le-am tinut, doua ture si s-au copt foarte bine.
Trebuie sa avem in vedere sa se coaca si marginile, si sa nu va speriati ca ele sunt mai in afara, pentru ca chiar se coc.

Sunt foarte bune, mai ales servite cu legume proaspete!

In compozitia de branza se poate adauga si ceapa rosie, tocata solzisori.
Tare util acest Panini Maker Breville, face multe si inca n-am testat tot ce mi-am propus!

Placinta cu branza si mararPlacinta cu branza si marar

Găsiți mai multe rețete preparate pa panini maker, pe bucătăraș.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 29 July 2015 - 19:14

Ce bune or fi fost !!!!!

Răspuns
Maria Udrea 29 July 2015 - 19:38

Dia, daa, chiar au fost bune si le-am mai facut o tura. 😀

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.