Plăcintă cu brânză și vișine

de Maria Udrea
33864 vizualizări
Plăcintă cu brânză și vișine

Ador genul de desert rapid, precum această  plăcintă cu brânză și vișine, mi se pare perfectă combinația brânză + vișine!

De fapt îmi plac mai multe fructe in combinație cu brânza, dar de data asta m-am oprit la vișine, ca este sezonul lor. În afara sezonului merge preparată și cu vișine din compot.

Când am mai mult timp la dispoziție prepar aluatul de foietaj în casă – vedeți aici rețeta.

De data aceasta am apelat la aluatul foietaj din comerț care este foarte la îndemână.

Foarte bună a ieșit și s-a mâncat caldă, imediat ce am scos-o din cuptor.

Plăcintă cu brânză și vișine Plăcintă cu brânză și vișine

Mai găsiți pe blog rețete de plăcinte mai simple sau mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcintă cu brânză și vișine.

Plăcintă cu brânză și vișine

Plăcintă cu brânză și vișine

Ador genul de desert rapid, precum această  plăcintă cu brânză și vișine, mi se pare… Plăcinte și tarte Plăcintă cu brânză și vișine European Printează
Porții: 16-20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj Bella
  • 750 g brânză de vaci
  • 125 g zahăr
  • un praf sare
  • 300 g vișine
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • esență de lămâie
  • 3 ouă
  • 2 linguri gris
  • 1 lingură pesmet

Mod de preparare pentru plăcintă cu brânză și vișine

Mai întâi vom lăsa aluatul foietaj la decongelat, timp în care pregătim ingredientele pentru umplutură.
Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele.
Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Dacă folosim vișine din compot, le punem să se scurgă de lichid, într-o sită.
Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat cu pesmetul, două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția.
La final adăugăm vișinele, ușor scurse.

Asamblăm și coacem plăcinta

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Luăm o tavă cu dimensiunile aproximative cât ale foilor de aluat. Punem hârtie de copt în tavă. Apoi așezăm prima foaie de aluat în ea. Peste aceasta întindem umplutura de brânză cu vișine și o acoperim cu a doua foaie de aluat.
Eu am preferat să transform a doua foaie într-un frumos grilaj. Am decupat foaia în fâșii cu ajutorul unui cutter de feliat pizza. Apoi le-am așezat frumos deasupra umpluturii, intercalându-le pentru un aspect mai interesant.
Amestecăm un gălbenuș cu puțin lapte și ungem grilajul cu el.
Introducem tava în cuptor și coacem delicioasa plăcintă cu brânză și vișine pentru 30-35 minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm apoi minim 10 minute să se tempereze, o decorăm cu zahăr și o servim cu mare poftă!
Merge la fix cu un iaurt rece, noi așa am servit-o!
Să vă fie de folos!

Mai puteți încerca de pe blog și rețeta de plăcintă cu iaurt și urdă.

Plăcintă cu iaurt și urdă

In sezonul caiselor coapte sau chiar cu caise din compot puteți prepara și rețeta de plăcintă cu brânză și caise.

Plăcintă cu brânză și caise

Iar dacă doriți o rețetă mai interesantă de plăcintă, dar foarte simplă și ușoară, încercați rețeta de plăcintă grecească cu cremă de griș – Bougatsa.

Bougatsa

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.