Omletă umplută cu brânză și ardei copt

de Maria Udrea
2183 vizualizări
Omletă umplută cu brânză și ardei copt

Pentru că suntem în plin sezon al ardeilor și ne plac mult ardeii copți, am pregătit pentru un mic dejun de weekend, această rețetă de Omletă umplută cu brânză și ardei copt.

Omleta este cu ceapă și multă verdeață, iar la interior am pus o brânză de burduf amestecată cu o cremă de brânză cu verdeață și deliciosul ardei copt.

Servită cu o salată simplă de roșii  și o cană cu ceai, a fost chiar gustoasă și sățioasă.

Ingrediente

  • Pentru omletă:
  • 3 ouă
  • 1/2 ceapă roșie, mai mică
  • sare și piper
  • 3 fire de mărar verde
  • 3 fire de pătrunjel verde
  • puțin unt pentru uns tigaia
  • Pentru umplut:
  • 100 gr brânză de burduf
  • 1 lingură cremă de brânză cu verdeață
  • 1 ardei capia copt
  • Pentru servit:
  • câteva roșii cherry
  • ceapă roșie
  • ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare

Iată cât de simplu ne putem delecta cu o minunată Omletă umplută cu brânză și ardei copt!

Pregătim omleta.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Spălăm bine verdeața și o tocăm mărunt.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm ceapa și verdeața.
Punem tigaia la încins, la foc mediu și o ungem cu puțin unt.
Adăugăm compoziția pentru omletă, o rumenim pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim frumos și pe a doua parte.
O transferăm pe farfurie și o lăsăm să se tempereze ușor.
Pregătim umplutura.
Scurgem ardeiul copt de lichid.
Amestecăm cele două tipuri de brânzeturi și întindem amestecul peste omletă. Adăugăm și ardeiul copt și rulăm omleta, apoi o feliem.
Servim omleta umplută cu brânză și ardei copt alături de roșii cherry feliate, presărate cu sare și stropite cu puțin ulei de măsline. Adăugăm și puțină ceapă roșie că e mai gustoasă și gata micul dejun copios. Neapărat și o cană de ceai aromat, ca să fie mic dejunul complet.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de omletă!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: