Am ales să prepar pentru trecerea dintre ani, acest delicios Tort cu creme de ananas și vișine, îmbrăcat în cremă de ciocolată cu aromă de cafea și decorat cu fulgi de cocos.
Aș fi vrut un tort alb, dar ai mei iubesc nespus torturile cu ciocolată, iar eu țin cont de gusturile lor.
Este un tort ușor acrișor de la cremele de vișine și ananas, dar nouă nu ne plac torturile foarte dulci, așa că a fost fix pe gustul nostru.
Iar la crema de ciocolată, am ales să adaug și puțină cafea și a ieșit tare bună așa aromată.
Blatul de tort l-am preparat ca în rețeta Blat de tort cu aromă intensă de lămâie.
Poate vă încântă și rețeta Tort cu cremă de ciocolată albă și cremă de afine.

Ingrediente
- Pentru blat de tort de 24 cm diametrul:
- 6 ouă medii
- 10 linguri zahăr(10x20g)
- 3 linguri ulei(25 ml)
- 3 linguri apă(25 ml)
- 10 linguri făină(200 g)
- zeama și coaja de la o lămâie mare
- un praf sare
- În plus:
- puțin ulei pentru uns pereții formei
- puțin zahăr pudră pentru pudrat pereții formei
- hârtie de copt doar pentru baza formei
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 2 lingurițe esență de lămâie
-
Pentru crema de vișine:
- 750 gr compot de vișine, fără sâmburi
- 2 linguri amidon alimentar
- 200 ml frișcă îndulcită
- 1 praf de sare
- 5 gr gelatină
- Pentru crema de ananas:
- 1300 gr compot de ananas
- 2 linguri amidon alimentar
- 200 ml frișcă îndulcită
- 1 praf de sare
- 5 gr gelatină
- Pentru crema de ciocolată:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă îndulcită
- 110 ml cafea expreso, tare
- Pentru decor:
- fulgi de cocos
Mod de preparare pentru tort cu creme de ananas și vișine
Preparăm blatul
Mixăm albușurile până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem acea bezea fermă, astfel încât, dacă întoarcem vasul invers, aceasta să rămână fixată pe pereții vasului.
Frecăm gălbenușurile cu sarea presarată peste ele, apoi adăugăm uleiul, apa și zeama de lămâie.
Le încorporăm, încet, în bezea.
Încorporăm, treptat, făina cernută în prealabil, precum și coaja de lămâie rasă fin.
Ungem pereții formei de copt cu ulei, apoi presărăm puțin zahăr pudră, sau făină.
La baza formei așezăm o hârtie de copt, unsă și ea cu puțin ulei.
Întindem compoziția de blat în forma de copt, o nivelăm și dăm forma la cuptorul preîncălzit.
Coacem blatul pentru 30-35 minute la 180 de grade.
Preparăm cremele pentru rețeta Tort cu creme de ananas și vișine.
Asamblăm deliciosul Tort cu creme de ananas și vișine.
Preparăm crema de ciocolată cu cafea pentru rețeta Tort cu creme de ananas și vișine.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Buna ziua daca nu am compot de visine pot folosi visine congelate (stau in uk).Multumesc
Bună! Sigur că se pot folosi vișine congelate, sau chiar dulceață de vișine.