Tocană de ceapă cu ardei copți

de Maria Udrea
206 vizualizări
Tocană de ceapă cu ardei copți și mămăliguță

Pentru că am copt mulți ardei pentru a-i pune la borcan și la congelator, am preparat și această simplă și tare gustoasă tocană de ceapă cu ardei copți și mămăliguță.

Gustul dulce al ardeilor copți s-a combinat perfect cu gustul dulce-picant al cepei și cu cel acrișor al roșiilor.

Rețeta de tocană de ceapă cu ardei copți și mămăliguță este una simplă și rapidă. Este de post și nu necesită decât 3 ingrediente de bază: ceapă, ardei și roșii.

Am mai prezentat anterior și Rețeta Mâncare de ardei copți cu brânză de burduf. Și pe aceasta v-o recomand cu mare încredere. Este tare gustoasă combinația de ardei cu brânză!

Și pentru că am amintit mai sus că am pus ardei copți la borcan, vă las și rețeta acestora AICI.

Și vă mai recomand, în ton cu rețeta de azi, o altă Rețetă de tocană de ceapă cu pui și roșii de grădină.

Toate mâncărurile cu ceapă multă sunt tare gustoase, cu condiția să nu prăjim ceapa.

Ceapa se prepară înăbușit în ulei cu puțină apă, sau supă.

Astfel scăpăm de gustul acela de prăjeală care nu este deloc sănătos.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Tocană de ceapă cu ardei copți și mămăliguță

Tocană de ceapă cu ardei copți și mămăliguță

Pentru că am copt mulți ardei pentru a-i pune la borcan și la congelator, am… Mâncăruri de post Tocană de ceapă cu ardei copți European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr ceapă
  • 500 gr ardei copți( capia și gogoșari)
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml supă de legume
  • 2 roșii mari
  • sare și piper
  • cimbru și busuioc
  • pătrunjel verde

 

MOD DE PREPARARE

Punem într-o tigaie wok, uleiul la încins și adăugăm ceapa curățată și tocată julien. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele.

Amestecăm continuu ceapa pentru a se pătrunde ușor și uniform, iar când începe să-și schimbe culoarea, adăugăm puțin câte puțin din supa de legume și preparăm ceapa înăbușit, adăugând un capac peste tigaie. Dacă nu avem supă de legume, punem apă.

Când ceapa este 3/4 pătrunsă, adăugăm roșiile curățate și trecute prin blender, apoi condimentele.

Mai lăsăm tocana să fiarbă 10-12 minute, apoi adăugăm ardeii copți, tăiați în franjuri și un cățel de usturoi răzuit.

Între timp, pregătim și o mămăliguță clasică, sau una mai specială, așa cum am pregătit eu AICI.

După stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Servim tocana de ceapă cu ardei copți caldă, cu mămăliguța, de asemeni caldă, dar este bună chiar și rece.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: