Aperitiv din cartofi cu ouă fierte

de Maria Udrea
738 vizualizări
Felii de aperitiv din cartofi cu ouă fierte, gata de servit

Foarte gustos și sățios acest aperitiv din cartofi cu ouă fierte, merită preparat pentru o gustare de peste zi, sau pentru pachete.

Dacă tot am vopsit multe ouă de Paști, cu câteva din cele care au rămas, am pregătit acest aperitiv delicios. Tare bun a fost, rece de la frigider, servit cu ridichi roșii, proaspete. Rețeta este inspirată de pe blogul Rețete fel de fel, dar am adăugat ingrediente după propriul gust.

Mai găsiți pe blog o rețetă asemănătoare, tot cu ouă fierte, o salată de cartofi cu ton și brânză cremoasă.

Și tot din ouăle rămase de la Sărbătorile Pascale am pregătit și o rețetă de salată de ouă cu ton și măsline.

Rețetă de aperitiv din cartofi cu ouă fierte

Pentru rețeta de față, pe lângă cartofii fierți și pasați cu unt, am mai adăugat cașcaval afumat, răzuit. Iar în combinație cu castraveți acri cu gogoșari în oțet gustul a fost desăvârșit. Puțin pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime și culoare și cam atât.

Cu puține ingrediente putem pregăti gustări delicioase, pentru întreaga familie. Important este să combinăm ingredientele după propriul gust. La acest aperitiv se mai puteau adăuga și câteva măsline fără sâmburi. Eu nu am mai adăugat, pentru că am mai preparat un aperitiv din ouă fierte cu măsline și ton.

Este foarte bun servit ca gustare, dar merg 2-3 felii și luate la pachetul de a doua zi. Nouă ne-a plăcut mult în combinație cu ridichi roșii ușor picante.

Și tot cu ouăle fierte rămase de la Sărbătorile Pascale mai puteți prepara și Rețeta de salată Mimoza.

Însă, găsiți pe blog mai multe idei de salate cu ouă fierte.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Felii de aperitiv din cartofi cu ouă fierte, gata de servit

Aperitiv din cartofi cu ouă fierte

Foarte gustos și sățios acest aperitiv din cartofi cu ouă fierte, merită preparat pentru o… Aperitive Aperitiv din cartofi cu ouă fierte European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 150 gr cașcaval afumat
  • sare și piper, după gust
  • 4 ouă fierte
  • 5-6 castraveți murați
  • 5-6 felii de gogoșari în oțet
  • 3-4 ridichi roșii
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm cartofii și îi spălăm, apoi îi tocăm cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare, ca pentru piure.

Îi lăsăm să fiarbă până se zobesc, îi scurgem și îi pasăm împreună cu untul. Adăugăm și crema de brânză și lăsăm piureul să se răcească. Răzuim cașcavalul și îl adăugăm peste cartofi. Oprim puțin și pentru a presăra pe deasupra, la final.

Tocăm castraveții acri, mărunt, ca pentru salata de boeuf, la fel și gogoșarii. îi lăsăm la scurs și îi amestecăm cu cartofii și cașcavalul răzuit. Adăugăm și pătrunjelul verde, tocat mărunt și mai potrivim gustul cu puțin piper proaspăt măcinat.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și întindem în ea 2/3 din amestecul de ingrediente.

Așezăm deasupra cele patru ouă fierte, curățate și le presăm ușor în compoziție. Întindem deasupra și restul de compoziție, o acoperim cu hârtia de copt și dăm tava la frigider pentru minim 2 ore.

În acest timp compoziția de cartofi cu murături și cașcaval devine mai fermă și se poate felia frumos.

Răsturnăm minunatul aperitiv din cartofi cu ouă fierte pe un platou și îl decorăm cu cașcaval răzuit și rondele de ridichi roșii.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: