Pentru că ne-au rămas de la Sărbătorile Pascale multe ouă vopsite, am preparat din ele, printre altele și o rețetă de salată de ouă cu ton și măsline.
Foarte gustoasă a ieșit, merită preparată chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Se poate asambla în cupe de legume, cum ar fi ardeii multicolori sau roșiile. Dar se pot umple cu ea diverse forme de aluat, cum sunt formele de mini tarte, sau formele de rulouri din aluat fraged.
De data aceasta noi am servit-o simplă, pe felii de pâine toast, integrale.
Ne place tare mult acest gen de salate aperitiv. Sunt atât de versatile și se pot asocia diferite combinații de ingrediente.
Găsiți pe blog mai multe rețete de salate aperitiv de acest gen, la secțiunea ”Salate”, dar și la secțiunea ”Aperitive”.
Rețetă de salată de ouă cu ton și măsline
Pentru rețeta de azi am folosit file de ton în ulei de măsline și două tipuri de măsline. În combinație cu ouăle fierte, puțină cremă de brânză și puțin muștar, deliciul a fost maxim. Mărarul verde adăugat a dat o notă de prospețime și o aromă plăcută. Mai mergea adăugată și puțină pastă de hrean, sau hrean răzuit. Idei de combinații sunt multe, important este să dispunem de ingredientele necesare. Eu am preparat-o cu ce am mai găsit prin frigider.
Și dacă aveam, aș mai fi adăugat puțină ceapă roșie tocată fin, așa cum adaug la pasta de ton cu ceapă roșie și castraveciori.
După cum am scris mai sus, găsiți pe blog diferite rețete de aperitive de acest gen. De obicei, de sărbători, umplu cu ele forme de mini tarte din aluat fraged.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 4 ouă fierte
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 150 gr cremă de brânză cu castraveți
- 50 gr telemea sărată
- 6-7 măsline negre
- 6-7 măsline verzi
- 1 linguriță de muștar
- 1/2 legătură de mărar verde
- sare și piper, după gust
MOD DE PREPARARE
Începem prin a decoji ouăle.
Scurgem fileul de ton de ulei și îl punem într-un bol. Adăugăm peste el brânzeturile și muștarul.
Tocăm mărarul mărunt, tocăm măslinele și ouăle fierte. Adăugăm totul peste amestecul de ingrediente de mai sus.
Amestecăm ușor până la omogenizare și potrivim gustul salatei cu sare și piper.
Dăm salata la rece pentru 30 de minute, înainte de servire, pentru a se întrepătrunde bine toate gusturile.
Este delicioasă, vă invit cu încredere s-o încercați!