Gem de zmeură fără semințe

de Maria Udrea
4798 vizualizări
Gem de zmeură fără semințe în borcane și în lingură, pe, pe un tocător de lemn

Nu puteam lăsa sezonul zmeurei parfumate și frumos colorate să treacă fără să prepar această minunată rețetă de gem de zmeură fără semințe.

Chiar dacă este mai mult de lucru la acest tip de gem, merită din plin efortul.  Iese un gem tare gustos și aromat, cu o textură asemănătoare jeleului, numai bun de preparat din el creme pentru torturi și prăjituri. De fapt îl prepar special pentru cremele de deserturi. Pentru servit la mic dejun, sau cu clătite, merge tare bine gemul clasic, fără a îndepărta semințele de la fructe.

Un exemplu de desert cu jeleu de zmeură îl găsiți pe blog la rețeta de tort Fantezie cu ciocolată și zmeură. Este una dintre cele mai apreciate rețete de tort de pe blog, pe care v-o recomand cu încredere.

Iar din categoria rețetelor de torturi cu zmeură, simple, fără coacere, vă recomand rețeta de tort cu mure și zmeură, care ne-a cucerit maxim.

Rețeta de gem de zmeură fără semințe

Pentru gemul de zmeură din rețeta de față am avut zmeură micuță cu o aromă chiar deosebită. Nu am pus zahăr în cantitate mare pentru că am vrut gustul ușor acrișor. Nu am fiert nici foarte mult gemul, pentru a nu deveni foarte consistent. La cremele de deserturi este ideal ușor fluid pentru a-l putea combina cu alte ingrediente: unt, mascarpone, frișcă, etc.

Puțină zeamă de lămâie adăugată spre final de preparare a accentuat și mai mult gustul acrișor. Zeama de lămâie este nelipsită la rețetele de gem sau dulceață pentru a evita zaharisirea acestora în timp.

Găsiți pe blog mai multe rețete de gem și dulceață în secțiunea ”Conserve”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de gem de zmeură fără semințe.

Gem de zmeură fără semințe în borcane și în lingură, pe, pe un tocător de lemn

Gem de zmeură fără semințe

Nu puteam lăsa sezonul zmeurei parfumate și frumos colorate să treacă fără să prepar această… Dulceață/Gem Gem de zmeură fără semințe European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.4/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 kg de zmeură
  • 1250 gr zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm bine zmeura de impurități și o punem într-o cratiță cu pereți dubli. Adăugăm zahărul peste ea și o amestecăm bine cu acesta, apoi dăm vasul la rece de seara până dimineața.

A doua zi vom găsi zahărul topit și suficient sirop pentru a fierbe gemul de zmeură. Punem cratița cu amestecul de zmeură și sirop la fiert, la început la foc mediu, până când se formează spumă. Înlăturăm spuma și trecem zmeura prin sită pentru a îndepărta semințele.

Din acest moment fierbem gemul de zmeură fără semințe pentru aproximativ 35-40 de minute, la foc mic. Mai amestecăm din când în când și înlăturăm spuma care se mai formează.

Spre final de fierbere adăugăm zeama de lămâie.

Punem gemul de zmeură fără semințe fierbinte în borcanele sterilizate, în prealabil, la cuptor. Înfiletăm bine capacele borcanelor și punem borcanele cu gem în cuptorul rămas cald de la sterilizarea borcanelor.

Lăsăm borcanele în cuptor până când se răcesc bine, apoi le depozităm în cămară, etichetate frumos.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Dana 27 June 2023 - 20:36

E pliiiiin blogul tau de reclame, nu poti vedea nimic. De multe ori am vrut sa ma uit pe vreo reteta care mi s-a parut interesanta dar am renuntat pana la urma fiindca e imposibil sa vezi ceva cand iti apar reclame peste reclame, e extrem de enervant!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.