Șase rețete de salată aperitiv

de Maria Udrea
31702 vizualizări
Platou cu șase rețete de salată aperitiv

Pentru trecerea dintre ani am preparat, printre altele, șase rețete de salată aperitiv, pentru un platou festiv. Sunt rețete simple, pe bază de diferite ingrediente conservate, dar și proaspete, amestecate cu maioneză, sau cu cremă de brânză.

Rețetele sunt foarte simplu și rapid de preparat. O parte dintre acestea le regăsiți pe blog și separat, poate puțin diferite de cele de față.

Salatele se pot servi pe platou, ca în prezentarea de față, în boluri separate, în diferite cupe de legume, sau de aluaturi.

Ideea unui platou festiv este să conțină aperitive pline de culoare și savoare și să ofere gusturi diferite.

Din păcate, de pe platoul meu a lipsit culoarea verde. Aș fi dorit să mai prepar și ceva pe bază de spanac, dar nu am mai apucat. Mi-a lipsit spanacul, cu toate că aveam impresia că îl am congelat. Aș fi preparat o cremă de brânzeturi cu usturoi și spanac.

Ce conține platoul cu șase rețete de salată aperitiv

Platou cu șase rețete de salată aperitiv

Șase rețete de salată aperitiv

Pentru trecerea dintre ani am preparat, printre altele, șase rețete de salată aperitiv, pentru un… Aperitive Șase rețete de salată aperitiv European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 13 vot(uri) )

Prima rețetă de salată la care m-am gândit pentru acest platou a fost rețeta de salată ciuperci cu macrou afumat și maioneză. Am mai preparat-o anterior și a avut mare succes – vedeți rețeta aici.

În plus, este chiar potrivită pentru prima gustare din prima zi a noului an. Tradiția spune că prima gustare trebuie să fie pe bază de pește pentru a trece printre probleme ca peștele prin apă.

Ingrediente pentru salată ciuperci cu macrou afumat și maioneză:

  • 1250 gr ciuperci din conservă
  • 450 gr macrou afumat
  • 5-6 castraveciori murați
  • 2 cepe roșii
  • maioneză clasică, după gust

Modul de preparare este foarte simplu. Se toacă mărunt toate ingredientele, se scurg bine cele care conțin lichid și se amestecă cu maioneză după gust.

Înainte de a prepara aceste salate, trebuie să preparăm o cantitate mai mare de maioneză clasică.

A doua salată la care m-am gândit a fost salata de cartofi cu murături și ton. Foarte gustoasă și consistentă, acrișoară și ușor picantă.

Ingrediente pentru salată de cartofi cu murături și ton:

  • 750 gr murături asortate în sos de muștar
  • 500 gr cartofi albi
  • 450 gr file de ton în ulei de măsline
  • maioneză după gust

Pentru această delicioasă salată am avut în cămară, puse de toamna, borcane cu murături asortate în sos de muștar. Dar, nu-i nimic dacă nu ați pregătit astfel de murături. Poate ați pregătit din cele simple, asortate. Sunt perfecte și acelea.

Murăturile se toacă mărunt, cartofii se fierb în coajă, apoi se curăță și se toacă mărunt, iar fileul de ton se scurge bine de ulei. Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă și ceapa tocată și maioneză, după gust.

A treia rețetă de salată de pe platoul cu cinci rețete de salată aperitiv a fost una simplă din sfeclă roșie murată cu țelină și hrean și amestecată cu maioneză.

Vedeți aici rețeta de salată de sfeclă cu hrean și țelină

A patra rețetă de salată este tot din sfeclă roșie murată cu țelină și hrean, dar amestecată cu o cremă de brânză cu verdeață.

A cincea salată, sau mai degrabă pastă a fost din pate de pui cu muștar, gogoșari murați și cremă de brânză. O astfel de pastă pregătesc și pentru ouă umplute – vedeți aici rețeta.

Iar ultima rețetă de salată de pe platou a fost clasica salată de icre, nelipsită de la mesele festive.

Sper să vă fie de folos și să vă inspire pentru platouri cu aperitive festive aceste șase rețete de salată aperitiv.

Mai găsiți pe blog multe astfel de idei restrânse în același articol.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.