Sticksuri cu cașcaval și condimente

de Maria Udrea
1221 vizualizări
Sticksuri cu cașcaval și condimente într-un pahar, într-un săculeț și pe un suport de ardezie, alături de un pahar cu sos de roșii

Pentru gustări delicioase de weekend, sau chiar de zi cu zi, merită preparată această rețetă de sticksuri cu cașcaval și condimente. Sticksurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, servite simple sau cu diferite sosuri. Noi le-am servit cu un sos de roșii preparat în toamnă, special pentru rețete de paste sau pizza.

Vedeți aici rețeta de sos de roșii pentru paste și pizza.

Merită preparate pentru atunci când se anunță prieteni în vizită și stăm la o șuetă. Sunt delicioase și lângă un pahar cu bere.

Din aceeași categorie de gustări simple și rapide mai găsiți pe blog și rețeta de biscuiți cu cașcaval și bere. Biscuiții sunt copți la cuptor, însă sticksurile sunt coapte într-o formă specială, achiziționată de pe Kitchenshop.ro. Eu ador acest gen de forme de copt, am o întreagă colecție acasă: forme de vafe, de nuci, de sărățele, de cornete, etc.

Dintre rețetele de vafe de pe blog,  aș aminti aici rețeta de vafe și sărățele cu jumări în aluat. Este o rețetă care poate fi preparată și la aparatul de sticksuri.

Ce conține rețeta de sticksuri cu cașcaval și condimente

Pentru aluatul de sticksuri, în afară de cașcaval și condimente am mai folosit și ouă, unt, făină, smântână și verdeață. Ca și condimente am adăugat nucșoară și chimen. Acestea sunt condimentele mele preferate în saleuri, biscuiți sărați, sau diferite  aluaturi cu brânzeturi.

Aluatul de sticksuri nu are o consistență fermă, dar nici cursiv nu este. Puteți jongla aici cu cantitățile ingredientelor după cum doriți, important este să obțineți gustul care să vă satisfacă. Dacă nu dețineți aparatul de sticksuri, poate dețineți unul de vafe. Dar puteți să preparați sticksurile și la cuptor decupate cu un cutter zimțat să aibă aspect frumos.

Dacă și voi adorați rețetele preparate la astfel de aparate, găsiți pe blog mai  multe rețete atât sărate cât și dulci.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sticksuri cu cașcaval și condimente.

Sticksuri cu cașcaval și condimente într-un pahar, într-un săculeț și pe un suport de ardezie, alături de un pahar cu sos de roșii

Sticksuri cu cașcaval și condimente

Pentru gustări delicioase de weekend, sau chiar de zi cu zi, merită preparată această rețetă… Aperitive Sticksuri cu cașcaval și condimente European Printează
Porții: 60 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 300 gr cașcaval afumat
  • 300 gr făină + extra pentru masa de lucru
  • 3 ouă
  • 50 gr smântână acră
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță cu nucșoară
  • 1/4 linguriță cu chimen măcinat

MOD DE PREPARARE

Punem în bolul mixerului ouăle cu untul moale și smântâna și le amestecăm până la omogenizare.  Adăugăm făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și din nou omogenizăm compoziția.

Răzuim cașcavalul, iar pătrunjelul îl tocăm mărunt.  Le amestecăm și le adăugăm peste compoziția din bol. Adăugăm și condimentele și amestecăm bine totul. Vom obține un aluat ușor lipicios, dar se va mai întări dacă îl punem la rece pentru 30 de minute.

Conectăm aparatul de sticksuri la sursa de curent și îl lăsăm să se încingă. Ne va avertiza ledul când acesta este încins. Între timp, modelăm din aluat foi de 2-3 mm grosime și de dimensiunile tăviței aparatului, pe o planșetă presărată cu făină. Apoi transferăm foaia în interiorul aparatului. Îl închidem și așteptăm avertizarea ledului pentru expirarea timpului de coacere.

Pentru prima rundă este utilă avertizarea ledului, apoi nu mai ținem cont de acesta pentru că timpul de coacere se va scurta. Verificăm ridicând capacul aparatului pentru a nu se arde sticksurile.

Nouă ne-au plăcut tare mult, sper să vă inspire și pe voi rețeta.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: