Legume la tigaie cu usturoi și busuioc

de Maria Udrea
601 vizualizări
Bol de inox cu Legume la tigaie cu usturoi și busuioc. alături de un ștergar rustic cu tacâmuri pe el și felii de pâine prăjite

Pentru una dintre mesele principale ale unei zile de post și nu numai, este chiar perfectă această rețetă de legume la tigaie cu usturoi și busuioc.

Eu ador această combinație de legume la tigaie, mai ales preparate separat, să-și păstreze fiecare gustul propriu. Iar dacă mai adaug și ciuperci, sunt extraordinare. Ai mei preferă și puțină carne lângă ele.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de legume trase la tigaie cu sos de roșii. Este o rețetă puțin mai consistentă decât cea de față. Am adăugat mai multe legume, iar sosul de roșii le-a desăvârșit gustul.

Iar rețeta noastră favorită dintre cele cu legume este rețeta de chipsuri de legume preparate în casă. Chipsurile sunt preparate cu ajutorul friteuzei cu aer cald și sunt foarte gustoase. Merg servite atunci când stăm la povești cu prietenii, sau când stăm la televizor. Se pot prepara și la cuptor, în lipsa friteuzei, folosind funcția de ventilație. Iar dacă le doriți mai gustoase, dar mai puțin sănătoase, le puteți prepara în baie de ulei încins.

Cum se prepară rețeta de legume la tigaie cu usturoi și busuioc

Pentru prepararea legumelor la tigaie cu busuioc și usturoi, am grupat vinetele cu dovleceii, iar ciupercile și ardeii le-am preparat separat. Aromatizăm mai întâi uleiul cu usturoi și busuioc, apoi preparăm legumele. Combinația a fost chiar pe gustul nostru. Cu vinetele trase la tigaie se împacă mai puțin ai mei, dar restul sunt chiar pe gustul lor.

Farfurie rustică cu Legume la tigaie cu usturoi și busuioc. alături de un ștergar rustic cu tacâmuri pe el și felii de pâine prăjite

O altă rețetă cu legume trase la tigaie care ne place mult este cea de hummus cu vinete și legume trase la tigaie. Combinația de năut cu vinete este de excepție, iar legumele trase la tigaie au înnobilat gustul hummusului.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de legume la tigaie cu usturoi și busuioc.

Bol de inox cu Legume la tigaie cu usturoi și busuioc. alături de un ștergar rustic cu tacâmuri pe el și felii de pâine prăjite

Legume la tigaie cu usturoi și busuioc

Pentru una dintre mesele principale ale unei zile de post și nu numai, este chiar… Mâncăruri de post Legume la tigaie cu usturoi și busuioc European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei capia
  • 500 gr ciuperci champignon
  • sare și piper
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 5-6 căței de usturoi
  • frunze de busuioc

MOD DE PREPARARE

Începem cu prepararea vinetei și a dovlecelului. Am optat pentru a le prepara împreună pentru a scurta timpul, dar și pentru că gusturile se combină perfect.

Așadar, spălăm vânăta și dovlecelul apoi le tăiem în bucăți mai mici și le presărăm cu sare. Sarea va scoate lichidul din legume și le va deshidrata ușor. Astfel, scăpăm și de gustul amărui al vinetei. După ce s-a format lichid la suprafața acestora, le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Punem 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă, așezată la foc mediu și adăugăm 2 căței de usturoi zdrobiți și 3-4 frunze de busuioc. Amestecăm usturoiul și busuiocul prin ulei pentru 3-4 minute, apoi îndepărtăm aceste ingrediente și adăugăm bucățile de vânătă și de dovlecel. Le preparăm la foc de intensitate medie spre mare până când se pătrund. Nu le lăsăm să se înmoaie foarte mult, pentru că nu dorim să facem piure.

Bucăți de vânătă și dovlecel în tigaie cu spatulă de lemn

Cu o spumieră, transferăm legumele trase la tigaie într-un bol și procedăm în același mod cu ardeii. Aici nu punem decât un cățel de usturoi și 2-3 frunze de busuioc. Transferăm și bucățile de ardei în bol și preparăm ciupercile.

Bucăți de ardei,vânătă și dovlecel, trase la tigaie

Ciupercile le ștergem bine cu prosoape de hârtie umezite, fără a le băga în apă. Le feliem mai grosier, la fel și codițele acestora. Tragem și ciupercile la tigaie în ulei aromatizat cu 2-3 căței de usturoi zdrobiți și 5-6 frunze de busuioc. Spre final de preparare, când sunt ciupercile pătrunse, presărăm peste ele sare și piper.

Ciuperci trase la tigaie

Servim delicioasele legume la tigaie cu usturoi și busuioc simple, sau cu crutoane aromate.

Bol de inox cu legume la tigaie cu usturoi și busuioc. alături de un ștergar rustic cu tacâmuri pe el și felii de pâine prăjite

Merg servite și cu un sos de brânzeturi, sau un sos de usturoi.

Farfurie rustică cu Legume la tigaie cu usturoi și busuioc. alături de un ștergar rustic cu tacâmuri pe el și felii de pâine prăjite

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: