Păstăi de fasole pane

de Maria Udrea
1818 vizualizări
Păstăi de fasole pane, presărate cu parmezan în farfurie cu furculițe mici, roșii, alături de două solnițe și un suport cu șervețele

Dacă recolta de păstăi de fasole din grădina mamei a fost bogată, ne-am permis să preparăm din ele diferite rețete. Una dintre acestea a fost rețeta de păstăi de fasole pane.  Foarte gustoase ies preparate în acest mod, mai ales dacă optăm pentru cele crude.

Ai mei miau spus că le preferă așa decât în ciorbe sau în mâncăruri scăzute. Bineînțeles că mai preferă și salata de păstăi cu usturoi și maioneză, dar și pe cea fără maioneză. Pe aceasta o mai prepar și sub formă de pasta de fasole verde cu maioneză și usturoi. Este foarte interesantă, cremoasă și frumos colorată.

Mie îmi plac păstăile și în ciorbă și sub formă de mâncare scăzută, dar eu am crescut cu aceste mâncăruri.

Anterior am mai prezentat pe blog și rețeta de buchete de păstăi galbene în bacon afumat. Păstăile înfășurate în bacon sunt gustoase atât calde cât și reci. Sunt perfecte de luat și în pachetul pentru gustarea de la serviciu. Dacă erau din cele verzi erau mai spectaculoase.

Cum preparăm rețeta de păstăi de fasole pane

Pentru a prepara păstăile sub formă pane mai întâi le fierbem în apă cu sare. Este important să fie pătrunse pentru că preparate sub formă pane nu au timp să se pătrundă fără o fierbere anterioară.

Compoziția prin care trecem păstăile înainte de prăjite se prepară ca pentru rețeta de șnițele.

Chiar dacă este ne ia puțin timp să trecem toate păstăile prin făină și prin compoziția de ouă. merită preparată rețeta. Păstăile sunt gustoase și pot fi servite simple, presărate cu mozzarella, cașcaval sau parmezan, dar și cu usturoi sau cu diferite sosuri.

Păstăi de fasole pane, presărate cu parmezan în farfurie cu furculițe mici, roșii, alături de două solnițe și un suport cu șervețele

Dacă mai doriți și alte rețete cu păstăi de fasole, găsiți pe blog rețete din toate categoriile. Tastați în caseta de căutare cuvintele ”păstăi de fasole” sau ”fasole verde” și le veți descoperi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Iar mai jos, găsiți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de păstăi de fasole pane.

Păstăi de fasole pane, presărate cu parmezan în farfurie cu furculițe mici, roșii, alături de două solnițe și un suport cu șervețele

Păstăi de fasole pane

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 800 gr păstăi de fasole, galbene
  • 2 litri de apă + 1 lingură de sare
  • 200 gr făină
  • 3 ouă
  • sare și piper după gust
  • 150-200 ml de ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi îndepărtăm capetele de la păstăi și le clătim bine cu apă rece.

Punem apa la fiert și adăugăm sarea. Amestecăm pentru a se dizolva sarea, iar când apa începe să fiarbă adăugăm păstăile. Le lăsăm să fiarbă timp de 10-12 minute sau în funcție de tipul păstăilor. Nu toate au același timp de fierbere.

Apoi le scoatem în apă foarte rece pentru a stopa procesul termic. Când d-au răcit, le transferăm într-o sită de scurgere.

Pentru a prepara păstăi de fasole pane, amestecăm ouăle într-un bol cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm și o linguriță de făină pentru consistența compoziției.

În alt bol punem făina.

Punem uleiul într-o tigaie la încins. Trecem păstăile de fasole mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și le adăugăm în tigaia cu ulei. Le rumenim frumos pe toate părțile și le scoatem pe prosoape de hârtie.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai păstăilor sub formă pane

Sunt delicioase atât calde cât și reci.

Păstăi de fasole pane, presărate cu parmezan în farfurie cu furculițe mici, roșii, alături de două solnițe și un suport cu șervețele Păstăi de fasole pane, presărate cu parmezan în farfurie cu furculițe mici, roșii, alături de două solnițe și un suport cu șervețele

Noi le-am servit cu parmezan.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.