Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

de Maria Udrea
1743 vizualizări
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii

Ne plac foarte mult preparatele cu dovlecei, mai ales cu dovlecei de grădină, iar această rețetă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan este printre cele preferate. Crusta de pesmet cu parmezan este deosebită. La fel și compoziția de ouă cu condimente și verdeață.

Am mai prezentat anterior și rețeta de sticksuri de dovlecei în crustă de mălai. Și acestea au fost foarte apreciate și le repet destul de des. Pe acestea le prepar la cuptor pentru ca mălaiul să aibă timp să se hidrateze.

Foarte mult ne mai plac și dovleceii în crustă din fulgi de porumb. Aceasta este cea mai crocantă crustă, iar aspectul dovleceilor este cuceritor.

Iar cea mai apreciată rețetă cu dovlecei de către fanii blogului a fost rețeta de clătite aperitiv cu dovlecel si brânză. Pe acestea le prepar cel mai des la aparatul de sandvișuri. Nu mai am grija lor să le întorc. Ies tare gustoase și apetisante, iar compoziția se poate îmbogăți și cu alte ingrediente.

Cum preparăm rețeta de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Sticksurile din rețeta actuală se pot prepara atât la tigaie, în ulei, cât și la cuptor. Ai mei le-au preferat la tigaie, chiar dacă sunt mai sănătoase preparate la cuptor. Metoda preparării o alege fiecare după propriul gust. Normal că ies mai gustoase prăjite, însă dacă optați pentru un stil de viață mai sănătos, vă recomand varianta cuptorului.

În compoziția de ouă adaugă fiecare condimentele preferate și verdeață. Eu am optat pentru piper și nucșoară. Aș fi optat pentru chimen, că tare mult îl ador, dar nu îl adoră și ceilalți membri ai familiei.

Ca și verdeață am pus pătrunjel verde și frunze de busuioc. Și aici aș fi optat pentru mărar, dar mi-a lipsit.

Indiferent de variantele în care alegeți să preparați sticksurile, nu pot ieși decât delicioase.

Dacă și voi adorați preparatele cu dovlecei, găsiți pe blog o colecție variată de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan.

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Ne plac foarte mult preparatele cu dovlecei, mai ales cu dovlecei de grădină, iar această… Aperitive Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel de grădină
  • sare pentru deshidratat
  • 4 ouă
  • sare și piper după gust
  • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 100 gr parmezan răzuit
  • 150 gr pesmet
  • 150 gr făină
  • 200 ml ulei pentru prăjit.

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim dovlecelul. Fiind un dovlecel de grădină cu coaja mai tare, am preferat să o înlătur. Apoi tăiem dovlecelul în bastonașe și înlăturăm partea din mijloc cu semințe. Punem bastonașele de dovlecel pe un blat sau un tocător și presărăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute să se deshidrateze, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Între timp, spargem ouăle într-un bol, presărăm condimentele și le amestecăm. Adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate. Adăugăm și o linguriță de făină și omogenizăm bine compoziția.

Punem într-un bol pesmetul cu parmezanul și le amestecăm bine.

În alt bol punem făina. Apoi punem uleiul la încins într-o tigaie mai mare.

Trecem bastonașele de dovlecel prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan. Le rumenim frumos pe toate părțile în uleiul încins. Setăm flacăra puțin peste nivelul mediu, pentru a se rumeni delicioasele sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan într-un timp mai scurt. Astfel dovlecelul nu se va înmuia foarte mult ci va rămâne ușor crocant.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai sticksurilor de dovlecei

Le putem servi cu usturoi, cu ketchup sau cu sos de iaurt cu castraveți și usturoi. Sunt delicioase și simple, savurate în timp ce stăm la povești cu cei dragi.

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan pe un platou alb, alături de un bol cu sos de iaurt, un bol cu ketchup, două solnițe și furculițe mici, roșii

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.