Vă spuneam mai de mult că am introdus avocado în multe rețete de gustări, sau de desert, iar de data aceasta vă prezint o rețetă de mic dejun, Rețeta Avocado toast cu brânză și căpșuni.
Se spune despre avocado că este foarte bogat în grăsimi mononesaturate. Aceste grăsimi au beneficii importante, mai ales, pentru sistemul cardiovascular. Grăsimile mononesaturate, combat rezistența la insulină si reglează nivelul de glucoză din sânge.
Avocado mai conține și multe vitamine și minerale. Dintre acestea: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, potasiu, acid folic, luteina și antioxidanți.
Pentru a beneficia de proprietățile acestor vitamine, avocado este recomandat a se consuma în stare crudă, negătit.
Iar dacă nu ne place gustul acestuia, îl putem combina cu diverse alte ingrediente,
Iată câteva dintre rețetele mele în care am folosit avocado:
Rețeta Salată de de avocado cu ton și porumb dulce
Rețeta Sos de iaurt cu avocado
Rețeta Cremă de avocado cu mentă și mascarpone
De data aceasta am combinat avocado cu brânză, căpșuni și nuci și a ieșit o gustare delicioasă și sățioasă, mai ales servită cu pâine prăjită.
Pentru data viitoare m-am gândit să-l testez și într-o rețetă de înghețată cum am văzut AICI.
De menționat că este foarte benefic consumul de avocado, dar în cantități moderate, pentru că, fiind foarte nutritiv, consumul mare de avocado duce la cumulare de kilograme, ceea ce nu ne dorim.
Noi consumăm avocado cam de 2, maxim 3 ori pe săptămână, nu mai mult.
Curățăm avocado, iar o parte din pulpa acestuia o zdrobim cu furculița și o parte o feliem. Stropim pulpa de avocado, imediat, cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Partea de avocado sfărâmată o amestecăm cu puțin ulei de măsline, opțional. Adăugăm nuci mărunțite și brânză sfărâmată tot cu furculița și le amestecăm. Cu acest amestec tartinăm feliile de pâine. Deasupra așezăm felii de căpșuni, nuci și felii de brânză. Cantitățile ingredientelor nu sunt stass, fiecare poate pune după gust, sau în funcție de ce dietă ține. Servim avocado toast cu brânză și căpșuni ca gustare, dimineața, dar poate constitui și baza unui pachet pentru serviciu. Spor și poftă bună! Nu trebuie să exagerăm nici cu consumul de nuci. Nutriționiștii ne recomandă consumul a 30-40 de grame pe zi, pentru porția de sănătate și pentru a nu ne îngrășa.INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
NOTE