Avocado toast cu brânză și căpșuni

de Maria Udrea
0 comentarii
Avocado toast cu brânză și căpșuni

Vă spuneam mai de mult că am introdus avocado în multe rețete de gustări, sau de desert, iar de data aceasta vă prezint o rețetă de mic dejun, Rețeta Avocado toast cu brânză și căpșuni.

Se spune despre avocado că este foarte bogat în grăsimi mononesaturate. Aceste grăsimi au beneficii importante, mai ales, pentru sistemul cardiovascular. Grăsimile mononesaturate, combat rezistența la insulină si reglează nivelul de glucoză din sânge.

Avocado mai conține și multe vitamine și minerale. Dintre acestea: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, potasiu, acid folic, luteina și antioxidanți.

Pentru a beneficia de proprietățile acestor vitamine, avocado este recomandat a se consuma în stare crudă, negătit.

Iar dacă nu ne place gustul acestuia, îl putem combina cu diverse alte ingrediente,

Iată câteva dintre rețetele mele în care am folosit avocado:

Rețeta Salată de de avocado cu ton și porumb dulce

Rețeta Sos de iaurt cu avocado 

Rețeta Cremă de avocado cu mentă și mascarpone

De data aceasta am combinat avocado cu brânză, căpșuni și nuci și a ieșit o gustare delicioasă și sățioasă, mai ales servită cu pâine prăjită.

Pentru data viitoare m-am gândit să-l testez și într-o rețetă de înghețată cum am văzut AICI.

De menționat că este foarte benefic consumul de avocado, dar în cantități moderate, pentru că, fiind foarte nutritiv, consumul mare de avocado duce la cumulare de kilograme, ceea ce nu ne dorim.

Noi consumăm avocado cam de 2, maxim 3 ori pe săptămână, nu mai mult.

Avocado toast cu brânză și căpșuni

Avocado toast cu brânză și căpșuni

Printează
Porții: 2 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 avocado
  • 2 felii de pâine toast, prăjite
  • 200 gr brânză sărată
  • 50 gr nuci
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • căpșuni

MOD DE PREPARARE

Curățăm avocado, iar o parte din pulpa acestuia o zdrobim cu furculița și o parte o feliem.

Stropim pulpa de avocado, imediat, cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.

Partea de avocado sfărâmată o amestecăm cu puțin ulei de măsline, opțional.

Adăugăm nuci mărunțite și brânză sfărâmată tot cu furculița și le amestecăm.

Cu acest amestec tartinăm feliile de pâine.

Deasupra așezăm felii de căpșuni, nuci și felii de brânză.

Cantitățile ingredientelor nu sunt stass, fiecare poate pune după gust, sau în funcție de ce dietă ține.

Servim avocado toast cu brânză și căpșuni ca gustare, dimineața, dar poate constitui și baza unui pachet pentru serviciu.

Spor și poftă bună!

NOTE

Nu trebuie să exagerăm nici cu consumul de nuci. Nutriționiștii ne recomandă consumul a 30-40 de grame pe zi, pentru porția de sănătate și pentru a nu ne îngrășa.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.