Ne plac biscuiții sărați mai mult decât cei dulci, iar de data aceasta am preparat o rețetă de biscuiți cu parmezan și condimente, care era de mult pe lista de așteptare.
Am servit astfel de biscuiți la una dintre întâlnirile bucătărașilor și de atunci tot îmi propun să îi testez și eu.
Sunt tare buni serviți dimineața cu un ceai aromat, cu un pahar cu lapte, sau cu iaurt.
Dar sunt buni de ronțăit și pe parcursul zilei, în timp ce vizionăm emisiunea preferată.
Am făcut puțini de data aceasta, dar în weekend trebuie repetați și poate cu alte condimente.
Ar merge și niște semințe de chimen prin ei, sau susan, mac, etc.
Eu am ales nucșoara și busuiocul pentru acești Biscuiți cu parmezan și condimente.
Busuiocul se potrivește foarte bine la orice tip de brânzeturi, iar nucșoara ne place în mod deosebit.
Din aceeași categorie de biscuiți sărați, vă mai recomand de pe blog și :
Rețeta de biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat
Rețeta de biscuiți aperitiv cu fulgi de ovăz și salam
Sunt tare bune toate variantele, iar idei mai am de a prepara biscuiți sărați, sau crackers.
Acum că a venit sezonul rece, chiar merită preparați și păstrați la rece.
Se pot păstra în cutii metalice, sau de carton, în cămară, sau pe balcon.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook – Click Aici., dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram – Click Aici, pe Pinterest – Click Aici sau pe X – Click Aici.

INGREDIENTE
- 1 ou mare
- 150 gr parmezan răzuit
- 150 gr făină
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 1/2 linguriță busuioc uscat
MOD DE PREPARARE
Cernem făina într-un bol și adăugăm parmezanul răzuit fin, sarea și condimentele. Le amestecăm bine, apoi adăugăm un ou și untul rece, tăiat în bucăți mai mici.
Frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor, rapid, pentru a nu se topi untul. Vom obține un aluat compact, nelipicios.
Decupăm o hârtie de copt pentru a tapeta tava cu ea și presărăm făină.
Întindem aluatul peste hârtia de copt în grosime de 4-5 mm și decupăm biscuiții. Dăm tava la rece pentru 20-30 de minute, pentru a se mai întări aluatul.
Cu 10 minute înainte de a scoate tava cu biscuiții aperitiv cu parmezan pornim cuptorul la 175 de grade.
Când scoatem tava, mai răsfirăm biscuiți să nu se lipească în timpul coacerii.
Coacem minunații biscuiți cu parmezan și condimente pentru 15 minute, la 175 de grade. Îi lăsăm să se tempereze înainte de a-i servi, dar sunt delicioși și ușor calzi.
Să vă fie de folos!