Acești cârnăciori în foietaj reprezintă pentru mine aperitivul cel mai la îndemână, pe care nu ezit să-l prepar aproape la fiecare masă festivă și nu numai.
Sunt gustoși, sunt aspectuoși, se prepară rapid și necesită puține ingrediente, la îndemâna oricui.
Cârnăciorii îi prefer ușor picanți și semiafumați, iar ketchupul dulce-picant.
De data aceasta vă prezint rețeta simplă cu aluat de foietaj din comerț, dar de cele mai multe ori îmi prepar singură aluatul, chiar dacă nu iese la fel de înfoiat ca cel din comerț, dar este mai sănătos și satisfacția este mai mare când este preparat în casă.
Rețeta aluatului meu de foietaj o găsiți aici.
Și tot din aceeași categorie de rețete mai prepar și rețeta de melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval. Și aceștia sunt foarte apreciați, mai ales în rândul copiilor, atunci când au prieteni în vizită și stau de povești în fața televizoarelor, a calculatoarelor, vizionând un film, sau jucând un joc.
Mai găsiți pe blog și rețeta de spirale din foietaj cu brânză și chimen. Sunt atât de simple și de efect și fac deliciul gustărilor servite la orice ora!
Msi găsiți și alte rețete asemănătoare pe blog, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cârnăciori în foietaj cu chimen și susan.
Ingrediente
- 400 g aluat de foietaj
- 500 g cârnăciori subțiri
- ketchup
- 1 gălbenuș de ou
- un vârf cuțit sare
- 1/2 linguriță cu lapte
- semințe de susan
- semințe de chimen
Porții: 30
Timp total de preparare: 30 minute
Mod de preparare pentru cârnăciori în foietaj
Mai întâi lăsăm aluatul la decongelat. Apoi îl desfacem din folie și îl întindem pe masa de lucru. Nu este nevoie să trecem cu sucitorul peste el, doar îl despachetăm, fără a-l mai alungi.
Îl ungem cu ketchup, presărăm semințe de susan, de chimen sau de care dorim. Apoi îl secționăm în fâșii lungi, atâtea câți cârnați avem. În cazul meu, 11 fâșii.
Rulăm fâșiile de aluat peste cârnați, în formă de spirală. Avem grijă ca la capete să fie ușor lipite, pentru a nu se desface în timpul tratamentului termic.
Așezăm cârnăciorii în foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la mici distanțe unii față de alții. Îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu puțină sare și 1/2 linguriță lapte și presărăm semințe peste ei. Punem tava în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius și coacem delicioșii cârnăciori în foietaj până când sunt frumos rumeniți. În aproximativ 15-20 de minute, lsunt gata.
Îi lăsăm să se tempereze ușor și îi porționăm în trei sau în patru. Arată mai aspectuoși secționați în porții mai mici.
Pot fi serviți atât calzi cât și reci, simpli, cu muștar, sau cu diverse sosuri, sunt buni oricum.
[/preparare]