Pentru una dintre mesele zilei, merg de minune aceste chiftele de ton cu porumb dulce. Sunt tare gustoase, mai ales servite cu un sos de iaurt, sau sos de usturoi cu roșii. Dar sunt perfecte și simple, luate la pachete.
Chiftelele fac parte din preparatele traditionale romanesti si sunt foarte des intalnite in toate regiunile tarii.
Chiftelele prin definitia lor ar trebui sa contina carne tocata. Dar au fost adaptate dupa gusturile si specificul regional. Acestea pot conține pâine înmuiată în apă sau lapte, cartofi si alte legume date prin razatoare, orez, peste, ou, condimente, pesmet etc.
Sunt servite fie ca aperitive, fie langa o garnitura de cartofi, pilaf, sau cu diverse sosuri.
Chiftelele se mai gasesc si sub denumirea de piftele sau parjoale, in functie de forma, dimensiunea si modul de preparare.
Eu am ales a prepar de aceasta data chiftele de peste si anume de ton din conserva.
Pe langa ton, am mai folosit si boabe de porumb dulce, tot din conserve, primite e la SunFood Fructe si Legume, in urma unui concurs la care am participat.
Si completez lista ingredientelor cu minunatele oua de prepelita, primite de Microferma de prepelite Fundeni, oua proaspete de la prepelite sanatoase, crescute intr-un mod cat mai natural.
Ingrediente
- 2 conserve ton in ulei de masline
- 1 conserva porumb dulce
- 8 oua de prepelita
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri pesmet
- piper
- boia de ardei dulce
- zeama de la 1/2 lamaie
Reteta de chiftele de ton cu porumb dulce – Mod de preparare
Presaram peste acest amestec cate un praf de piper si unul de boia, apoi omogenizam adaugand treptat si pesmetul.
Formam din aceasta compozitie niste sfere cat o nuca pe care le asezam in forme de briose si le coacem pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Le servim calde sau reci, stropite cu zeama lamaie.
Sunt tare bune si de efect!