Foarte bun si usor acest guguluf de post cu gem de prune si nuca!
Usor umed la interior, cu multă nucă, iar aroma de rom i-a desavarsit gustul în mod placut.
Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!
Mergea si putina scortisoara, dar am preferat doar esenta de rom, de data aceasta.
Ingrediente:
- 750 gr gem de prune acrisor
- 150 ml ulei
- 150 ml apa minerala
- 4 linguri zahar
- 1 varf lingurita sare
- 150 gr miez de nuca maruntit
- 300 gr faina
- esenta de rom
- 1/2 plic praf de copt cu sofran
Mod de preparare pentru guguluf de post cu gem de prune si nuca
Reteta acestui guguluf este usor asemanatoare cu cea a prajiturii de post cu gem de prune, diferenta consta in cantitatea mai mare de gem si de nuci, si mai mica de faină.
Preparam compozitia pentru guguluf
Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul).
Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.
Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.
Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.
La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.
Coacem deliciosul guguluf de post cu gem de prune si nuca
Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea. Forma mea are diametrul de 21 cm.
Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.
Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.
Sper sa va fie de folos reteta mea de guguluf de post, cu gem de prune si nuca!
Si daca mai doriti si alte retete de deserturi de post, le puteti descoperi pe blog in sectiunea ”Dulciuri/Dulciuridepost”
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.









11 comentarii
Vaaai..ce minunatie de post! Ia sa-l trec pe lista de preferinte…:)
Ma bucur ca-ti place, draga mea! >:D<
Am venit la Gugu! :)) muah!
Muah! Bine ai venit la Gugu! :)))
Ce bine arata!
Excelenta si mai e si de post!
Multumesc frumos, este si foarte bun! 🙂
Este foarte bun. Eu oricum ador genul asta de deserturi de post. Seara buna!
Merci, Rocsy! Si mie imi plac astfel de dulciuri, parca sunt mai sanatoase, pacat ca le facem mai rar. Seara buna si tie!
N-as fi zis ca e de post, arata demential, felicitari! 🙂
Simona, tare bun a fost! Am sa incerc si cu mere. :-*
Arata foarte bine. Cred ca voi incerca direct cu mere 🙂