Foarte bun si usor acest guguluf de post cu gem de prune si nuca!
Usor umed la interior, cu multă nucă, iar aroma de rom i-a desavarsit gustul în mod placut.
Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!
Mergea si putina scortisoara, dar am preferat doar esenta de rom, de data aceasta.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 750 gr gem de prune acrisor
- 150 ml ulei
- 150 ml apa minerala
- 4 linguri zahar
- 1 varf lingurita sare
- 150 gr miez de nuca maruntit
- 300 gr faina
- esenta de rom
- 1/2 plic praf de copt cu sofran
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Preparam compozitia pentru guguluf de post cu gem de prune si nuca
Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.
Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.
Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.
La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.
Coacem guguluful
Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea. Forma mea are diametrul de 21 cm.
Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.
Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.
[/preparare]
11 comentarii
Vaaai..ce minunatie de post! Ia sa-l trec pe lista de preferinte…:)
Ma bucur ca-ti place, draga mea! >:D<
Am venit la Gugu! :)) muah!
Muah! Bine ai venit la Gugu! :)))
Ce bine arata!
Excelenta si mai e si de post!
Multumesc frumos, este si foarte bun! 🙂
Este foarte bun. Eu oricum ador genul asta de deserturi de post. Seara buna!
Merci, Rocsy! Si mie imi plac astfel de dulciuri, parca sunt mai sanatoase, pacat ca le facem mai rar. Seara buna si tie!
N-as fi zis ca e de post, arata demential, felicitari! 🙂
Simona, tare bun a fost! Am sa incerc si cu mere. :-*
Arata foarte bine. Cred ca voi incerca direct cu mere 🙂