Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi

de Maria Udrea
1 comentariu
Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi

Sunt de-a dreptul delicioși acești ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi, mai ales alături de niște murături bune!

Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos.

Iar ficățeii de pui sunt preferații noștri și se combină perfect cu piureul de cartofi.

 

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tartă cu aluat de cartofi și ficat de pui, foarte gustoasă și interesantă. Poate fi preparată din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.

Și tot din aceeași categorie de preparate vă mai recomand și rețeta de ficat de pui in sos de roșii, cu cartofi natur.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu ficat de pui de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi.

Ingrediente

  • Pentru preparare ficăței:
  • 1 kg ficăței de pui
  • 120 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 50 ml sos de soia
  • 400 g pastă de roșii
  • apă
  • pătrunjel verde
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte fiert
  • 50 g parmezan ras

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare pentru  ficăței de pui în sos de soia

Începem cu prepararea ficățeilor de pui.
Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute.
Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea sângelui, acestora.
După acest interval, îî scurgem bine și îi tamponăm cu prosoape absorbante.
Încingem uleiul într-un wok și adăugăm ficățeii bine scurși.
Îi lăsăm să se rumenească bine, întorcându-i pe toate părțile, apoi adăugăm și un cub de unt.
Adăugăm sosul de soia, amestecăm bine ficățeii, apoi adăugăm pasta de roșii și completăm cu puțină apă fierbinte.
Lăsăm ficățeii să se prepare în sos, sub capac, 10-15 minute, asezonându-i cu piper, cimbru, 1 foaie de dafin și sos de soia, dacă mai necesită.

Preparare piure de cartofi

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem în cuburi.
Îi punem la fiert în apă cu puțină sare și înlăturăm spuma, când se formează.
Lăsăm cartofii să fiarbă până încep să se sfărâme.
Îi scurgem, adăugăm untul tăiat în cuburi și îi pasăm cu dispozitivul de pasat, sau cu blenderul.
Adăugăm laptele fierbinte, pentru a dilua piureul, dar și pentru un plus de gust și cremozitate.
Adăugăm și parmezanul ras și dacă dorim un piure fin, îl trecem prin sită.
Servim delicioșii ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi, presărați cu pătrunjel verde, proaspăt tocat.
Mai punem și niște murături alături și deliciul este garantat!
Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi

Poate vă interesează și rețeta de ficat de porc frăgezit in lapte. Pe aceasta o preparăm mereu după sărbătorile de iarnă când se termina celelalte preparate din carne de porc.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.