Friptura frageda de porc in crusta de mustar

de Maria Udrea
0 comentarii
Friptura frageda de porc in crusta de mustar asezata in tava ceramica

Foarte mult ne-a placut reteta de friptura frageda de porc in crusta de mustar. Am stiut ca va fi pe gustul nostru de cum am vazut reteta intr-o emisiune culinara. Nu am respectat intocmai reteta , am asezonat sosul de mustar dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior și culoarea ei roze. Nu stiu daca in poza se observa aceste aspecte, dar va asigur ca a iesit deosebita.

Friptura de porc in crusta de mustar, intr-o tava de ceramica asezata in cosulet impletit

O alta reteta de friptura de pe blog, care a cucerit familia a fost reteta de friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata. Noi adoram sosul de ceapa caramelizata, are un gust dulce-picant-acrisor. Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi, dar merge si cu alte garnituri.

Iar cea mai apreciata reteta de friptura de pe blog este reteta de muschiulet de porc impletit cu bacon. Este o reteta inspirata din bucataria lui Vladut, bucatarul de la ”Neatza cu Razvan si Dani”.

Dar gasiti pe blog o colectie interesanta de retete cu friptura de porc de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de friptura frageda de porc in crusta de mustar.

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare

Portii: 8;
Timp de preparare:60 minute

Mod de preparare friptura frageda de porc in crusta de mustar

Incepem cu pregatirea carnii si a sosului de mustar cu condimente in care va sta carnea la marinat, la rece, pentru cateva ore.

Clătim carnea cu putina apa rece și o stergem bine cu prosoape absorbante. Apoi o intepam din loc in loc pentru fragezire si o presaram cu putina sare pe toate partile. Frecam carnea pentru a se dispune sarea pe ea uniform.
Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare, apoi il amestecam cu uleiul de floarea soarelui ca pentru mujdei.
Il adaugam peste mustar, apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.

Friptura-porc-crusta-mustar-1 Friptura-porc-crusta-mustar-3

Trecem bucatile de carne prin acest amestec și o ungem pe toate partile, masand-o bine.

O introducem intr-o punga de plastic pe care o vom lega la capat. Daca avem pungi pentru vidare cu fermoare, folosim din acelea.  Lasam carnea la marinat in compozitia de mustar cel putin o ora, la frigider.
Eu am tinut-o aproximativ trei ore, pentru a fi sigura ca se intrepatrunde bine cu toate aromele.

Friptura-porc-crusta-mustar-5 Friptura-porc-crusta-mustar-6

Prepararam friptura frageda de porc in crusta de mustar

Scoatem carnea din punga și o asezam intr-un vas termorezistent cu capac.

O dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

Pe la jumatatea timpului, o intoarcem de pe o parte pe alta.
In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult.

Lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Tava cu friptura din carne de porc Bucati de friptura de porc, unele sectionate, asezate intr-o tava ceramica albastra cu cosulet impletit

NOTA

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi! Eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

Spor la preparat si pofta buna la savurat!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.