Pot să vă spun că prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie, este una dintre cele mai bune prăjituri preparate de mine, din categoria celor cu foi coapte pe dosul tăvii.
Mi-au dat ceva de furcă foile cu nucă în compoziție, pentru că aluatul este unul foarte nisipos, iar foile după coacere se mai rup.
Trebuie să lucrăm cu mare atenție, însă efortul a fost încununat pe deplin de gustul prăjiturii.
Pur și simplu se topește în gură, atât de fragede sunt foile, iar nuca le-a înnobilat la maxim.
Și am îmbinat mai multe gusturi în această prăjitură: foi dulci cu nucă și scorțișoară, crema ușor acrișoară, cu lămâie, iar glazura ușor amăruie.
O nebunie-n farfurie prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie!
Ingrediente
- Pentru 3 foi:
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 150 g zahăr pudră
- 150 g nucă măcinată fin
- 1 linguriță scorțișoară, pudră
- 150 g unt(82%)
- 1 plic amoniu pentru prăjituri(7 g)
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1/2 plic praf de copt(5 g)
- un praf sare
- 500-550 g făină
- 1 baton de scorțișoară
- Pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 1 l lapte
- 125 g zahăr
- coaja și zeama de la o lămâie mică
- 150 g făină
- 250 g mascarpone
- Pentru glazură:
- 100 g ciocolată amăruie(72%)
- 50 ml frișcă lichidă
- miez de nucă pentru decor
Porții: 24
Timp total de preparare: 120 minute
Dimensiuni tavă de copt: 23/36 cm
Mod de preparare pentru prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie
Aluat pentru foi fragede cu nucă
Crema de gălbenușuri cu lămâie
Coacem foile de aluat pentru prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie
Asamblare prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie
Preparare glazură pentru prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie
- Chec în trei culori
- Negresă din albușuri și ciocolată
- Prăjitura cu blaturi de albușuri
- Prăjitura cu blaturi de ciocolată
O rețetă bună de prăjitură cu multă nucă și caramel, am văzut mai demult și pe Rețete Timea.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
4 comentarii
Buna ziua!Zaharul pudra unde il adaugati ?In crema sau in compozitia de la foaie?Multumesc!
Vă rog să citiți cu atenție rețeta! Avem specificat la ingrediente cantități separate de zahăr atât pentru foi cât și pentru cremă…. Avem specificat modul de preparare separat pentru foi și separat pentru cremă. 🙂
Cu ce as putea înlocui mascarpone? Mulțumesc!
Cu unt sau cu o altă cremă de brânză( Ricotta, Philadelphia).