Muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate

de Maria Udrea
0 comentarii
Muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate

Sunt, de departe, preferatele noastre aceste muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate, dintre toate murăturile pe care le prepar eu.

Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, la muraturi asortate, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit de aceasta data conopida si varza(alba, rosie), dar le-am recuperat la alte retete.

muraturi-asortate-3 muraturi-asortate-5

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate

Muraturi asortate cu multe legume si fructe

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru legume si fructe:
  •  gogonele
  • castraveciori
  • morcovi
  • telina(radacina si frunze)
  • sfecla rosie
  • sfecla alba
  • gutui
  • mere
  • struguri
  • rondele de hrean
  • Pentru partea lichida:
  • 1 L otet
  • 4 L apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri sare
  • Condimente:
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • crengute de visin
  • catei de usturoi
  • hrean

Mod de preparare muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate

Pregatire legume si fructe

Am spalat legumele si fructele si le-am lasat la scurs.
Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform.
Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati, iar morcovii in doua.
Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin.
Am asezat peste ele legumele si fructele si rondele de hrean, si le-am preasat cat am putut de bine, cu mare grija la struguri, pentru a nu-i strivi.

Preparare soluție lichidă

Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele, pentru 1-2 clocote si l-am turnat fierbinte peste ingredientele din borcane si am infiletat imediat capacele.
Am acoperit borcanele cu muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate, cu prosoape.

Le-am lasat asa pana cand s-au racit complet, apoi le-am trecut in camara.
De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care coloreaza compozitia lichida foarte frumos.

Muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate Muraturi asortate cu multe legume si fructe aromate

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.