Pulpa de porc umpluta cu carne tocata

de Maria Udrea
0 comentarii
Pulpa de porc umpluta cu carne tocata

De mare efect aceasta reteta de pulpa de porc umpluta cu carne tocata, mai ales de sarbatori cand avem musafiri, sau cand luam masa in familie!

Este si gustoasa, dar si aspectuoasa. O putem incadra atat pe platoul cu friptura cat si pe cel cu aperitive, feliata subtire si asezata frumos.

Noi am servit-o pe platoul cu fripturi, alaturi de un delicios si aspectuos muschiulet de porc impletit cu bacon si usturoi. Ambele preparate au avut mare succes, servite cu o garnitura de cartofi la cuptor si o salata de muraturi.

Vedeti aici si reteta de cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc.

Iar daca mai doriti si alte retete de friptura din carne de porc, gasiti pe blog o intreaga colectie in sectiunea ”Retete cu carne/Porc”.

Si daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de pulpa de porc umpluta cu carne tocata.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata amestec: vita + porc
  • pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • radacina de patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 ceasca apa

Portii: 8

Timp de preparare: 90 min.

Mod de preparare pentru reteta de pulpa de porc umpluta cu carne tocata

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei,cimbru,busuioc,sare,piper, boia de ardei.
Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat nesectionat, pentru a putea umple buzunarele.
Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie.
Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile dedafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, amestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul.
Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cucondimentesi sare si adaugampatrunjeltocat. Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia.
Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit.
Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade.
Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu.
Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata.
Foarte buna a iesit aceasta pulpa de porc umpluta!
Pulpa de porc umpluta cu carne tocataPulpa de porc umpluta cu carne tocata

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.