Cred că este a patra sau a cincea oară când prepar acest pesto de leurdă cu nuci, primăvara aceasta și tot nu ne săturăm de el. Din când în când mai înlocuiesc uleiul de măsline cu ulei de in sau alte uleiuri pentru a mai schimba gustul.
Noi servim, de obicei, acest pesto pe felii de pâine integrală, tartinate cu cremă de brânzeturi. Este delicios în această combinație.
Îl mai servim și cu paste din când în când.
De cele mai multe ori, crema de brânzeturi o prepar în casă – vedeți aici o rețetă.
Ne place mult leurda, iar primăvara o includ în foarte multe preparate precum salatele, aperitivele, supe și ciorbe, dar și în aluaturi.
Vedeți aici o rețetă de supă cremă de urzici cu leurdă, plină de savoare și de sănătate.
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu leurdă, din toate categoriile de preparate.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pesto de leurdă cu nuci.
Ingrediente
- 2 legături de leurdă
- 4-5 frunze de busuioc verde
- 50 gr nuci
- 30 ml ulei de măsline sau de in
- sare și piper, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare pentru pesto de leurdă cu nuci