Plăcintă cu spanac și brânză feta cu leurdă

de Maria Udrea
0 comentarii
Plăcintă cu spanac și brânză feta

A ieșit atât de gustoasă această Plăcintă cu spanac și brânză feta cu leurdă în compoziție, încât am primit observații că am făcut puțină.

Primăvara aceasta chiar am beneficiat din plin de gustul leurdei, pentru că am inclus-o în foarte multe preparate.

Mie cel mai mult mi-a plăcut rețeta de Pesto de leurdă cu nuci, pe care am repetat-o de câteva ori.

Găsiți pe blog o colecție de Rețete cu leurdă, pe care sper să o cuprind într-un singur articol, cât de curând.

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi de plăcintă( 12 foi)
  • 125 gr unt
  • 750 gr spanac
  • 350 gr brânză feta
  • 200 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 1 legătură de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ouă medii
  • 25 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură de mărar verde

Mod de preparare pentru plăcintă cu spanac și brânză feta

Spălăm bine spanacul și îl lăsăm la scurs. Folosim și lujerii mai tineri, că sunt gustoși și plini de vitamine.
Punem un vas cu 1 l apă la fiert. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm 1 linguriță de sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.  Amestecăm până se topește sarea, apoi adăugăm spanacul și îl opărim pentru 1-2 minute.
Îl lăsăm la scurs.
Spălăm bine leurda, o scurgem și o tocăm franjuri.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Punem uleiul de măsline la încins și topim untul în el. Adăugăm ceapa și o călim ușor, apoi adăugăm leurda și peste 1 minut, adăugăm spanacul tocat. Amestecăm bine ingredientele pe foc, pentru 1-2 minute, apoi stingem focul și le lăsăm la temperat.
Sfărâmăm brânza feta și o amestecăm cu brânza proaspătă.

Formăm și coacem plăcinta

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Când amestecul de spanac și restul ingredientelor este răcit, adăugăm brânzeturile, mărarul tocat și frunzele de busuioc, tocate. Încorporăm cele două ouă și asezonăm gustul compoziției cu sare și piper. Sare nu a mai necesitat, în cazul meu.
Desfacem foile de plăcintă și le grupăm câte șase. Se pot grupa și câte patru, rezultând trei rulouri, nu două ca în cazul meu.
Ungem fiecare foaie de plăcintă cu unt și le suprapunem uniform. Peste ultima foaie, din primul pachet de șase, întindem jumătate din compoziția de brânză cu spanac. Rulăm nu foarte strâns și așezăm ruloul, sub formă de melc într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Procedăm la fel și cu al doilea pachet de șase foi și înfășurăm ruloul obținut, pe lângă cel din tavă, obținând o plăcintă învârtită.
Coacem delicioasa plăcintă cu spanac și brânză feta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, sau până când foile de plăcintă sunt bine rumenite la suprafață.
Lăsăm plăcinta aperitiv 10-15 minute să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu un iaurt gustos.
Plăcintă cu spanac și brânză feta

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Poate vă interesează și rețeta de tartă sărată cu brânză și baby spanac

Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Mai puteți încerca și rețeta de plăcintă cu spanac, omletă și brânză

Placinta cu spanac

Iar din categoria rețetelor cu leurdă vă mai recomand de pe blog și rețeta de omletă cu spanac și leurdă

Omletă cu spanac și leurdă

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.