Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă face parte din colecția mea de Negrese cu ciocolată, însă nu a ieșit atât de neagră pentru că ciocolata nu a fost topită și nu s-a dispus uniform, fapt pentru care este mai specială.
Am măcinat ciocolata în robot, dar am avut grijă să rămână și bucăți mai mari pentru un gust și un aspect mai deosebit.
Mi-au plăcut în mod deosebit și culoarea și textura, dar și gustul este pe măsură!
Mergea și o cremă deasupra, ca la această Negresă cu ciocolată și cremă de lămâie, sau la această Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci, dar a fost perfectă și așa simplă, pudrată cu zahăr vanilat.
Ingrediente
- 8 ouă medii
- 200 g zahăr
- 200 ml ulei
- 200 g făină
- 200 g ciocolată amăruie cu 74% cacao
- 200 g nucă
- puțină sare
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.
- zahăr vanilat pentru pudrat
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de preparare: 35 minute
Porții: 25-30
Dimensiuni tavă: 23/40 cm
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.
Preparare Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.