Pentru că am avut albușuri rămase de la sărbători, am preparat cu ele o delicioasă Prăjitură din albușuri cu ciocolată și cremă caramel.
Blatul este ușor aerat, dulce-amărui și l-am însiropat cu un sirop aromat cu esență de rom.
Iar crema este o budincă din amidon cu lapte, amestecată cu caramel condensat și mascarpone, o nebunie.
Tot la categoria ”Prăjituri din albușuri”, mai găsiți pe blog și rețeta de prăjitură cu mac și nucă de cocos. la fel de delicioasă și aspectuoasă.
Sau puteți încerca rețeta de prăjitură cu ananas și blaturi combinate.
Dacă nu dispuneți doar de albușuri și vreți să preparați prăjitura, gălbenușurile se pot include în budinca de amidon cu lapte, de la început.
Ingrediente
- Pentru blat din albușuri cu ciocolată:
- 8 albușuri
- 150 g zahăr
- 250 g ciocolată amăruie
- 250 g unt cu 82 % grăsime
- 1 praf de sare
- 200 g făină
- 5 g praf de copt
- Pentru însiropat:
- 200 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru cremă caramel:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 50 g zahăr
- 250 g mascarpone
- 397 g cremă de caramel condensat
- 1 praf de sare
- puțină ciocolată duo pentru decor
Porții: Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 26/26 cm
Mod de preparare pentru prăjitură din albușuri cu ciocolată și cremă caramel
Preparăm blatul de albușuri cu ciocolată
Preparăm crema pentru prăjitură din albușuri cu ciocolată și cremă caramel
Mai găsiți pe blog și alte rețete de prăjituri în care folosim doar albușurile.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram – Click Aici, pe Pinterest – Click Aici sau pe X – Click Aici.