Pentru ca mi-au ramas cateva pachetele de piscoturi, m-am gandit sa fac ceva simplu si de efect pentru a-mi incanta musafirii, asa ca au aparut aceste delicioase Praline Tiramisu.
Ideea acestor Praline Tiramisu nu imi apartine, am vazut reteta la Adina’s kitchen & travel, careia ii multumesc mult pentru inspiratie!
Le-am repetat de mai multe ori pentru ca au disparut rapid de pe platouri.

Ingrediente
- 30 piscoturi Savoiardi
- 50 gr migdale macinate
- 1 ceasca cafea tare(110 ml)
- 1 lingura amaretto
- 250 gr mascarpone
- 30 gr cacao
Mod de preparare pentru Praline Tiramisu
Pregatim ingredientele
Rupem piscoturile in bucati si le maruntim cu robotul pana devin ca pesmetul.
Formăm delicioasele Praline Tiramisu
Cu mainile umezite, luam din compozitie si formam bilute cam de marimea nucilor.
Le asezam pe un platou si le mai lăsăm să se odihnească puțin, pentru a nu fi umede.
Le trecem prin cacao din abundenta, pe toate partile cu 2-3 minute înainte de servire, așa încât cacaua să nu aibă timp să se umezească.



Sunt foarte bune si de mare efect, merg preparate la zile festive, sau atunci cand se anunta musafiri in scurt timp!
Va mai recomand se pe blog si reteta de Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare. Este o rețetă de fursecuri din bezea cu nucă măcinată, sau cu migdale, unite între ele cu o cremă de ciocolată și apoi tăvălite, lateral prin nucă măcinată, luând astfel formă de tobițe, sau butoiașe.
Si tot din aceeasi categorie de deserturi mai puteti incerca si reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca de cocos.
9 comentarii
Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
La multi ani!
Multumesc, asemenea, Alexandrina!
La multi ani!
La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!
La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!
Multumesc de urari, Laurici draga mea!
La multi ani si voua si numai binele sa va inconjoare!
Si eu ma bucur pentru blog, nu mai aveam nicio tragere de inima cu el blocat 🙂
Foarte buna si practica ideea; ca sa nu mai spun ca pralinele arata de nota 10 🙂 Felicitari!
Multumesc, Simona! Tare mult mi-au placut si mie!
Sunt bune rau !
Pup, Adina! chiar foarte bune!