Praline Tiramisu. Reteta simpla si rapida

de Maria Udrea
9 comentarii

Pentru ca mi-au ramas cateva pachetele de piscoturi, m-am gandit sa fac ceva simplu si de efect pentru a-mi incanta musafirii, asa ca au aparut aceste delicioase Praline Tiramisu.

Ideea acestor Praline Tiramisu nu imi apartine, am vazut reteta la Adina’s kitchen & travel, careia ii multumesc mult pentru inspiratie!

Le-am repetat de mai multe ori pentru ca au disparut rapid de pe platouri.

Praline Tiramisu

Printează
Porții: 25 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 ceasca cafea tare(110 ml)
  • 1 lingura amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr cacao

Mod de preparare pentru Praline Tiramisu

Pregatim ingredientele

Mai intai pregatim o cafea tare, pe care o lasam putin sa se raceasca si adaugam amaretto in ea.
Rupem piscoturile in bucati si le maruntim cu robotul pana devin ca pesmetul.
Le amestecam cu migdalele macinate, turnam cafeaua calda peste ele si omogenizam bine compozitia.
Piscoturi in chopper si un pachet alaturi Piscoturi cu alune maruntite intr-un bol si o ceasca de cafea Compozitie pentru praline intr-un bol si un bol cu pudra de cacao
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si amestecam totul uniform.
Dam vasul la rece, acoperit cu folie, pentru aproximativ o ora, sau până vom servi delicioasele Praline Tiramisu.

Formăm delicioasele Praline Tiramisu

Cu mainile umezite, luam din compozitie si formam bilute cam de marimea nucilor.

Le asezam pe un platou si le mai lăsăm să se odihnească puțin, pentru a nu fi umede.

Le trecem prin cacao din abundenta, pe toate partile cu 2-3 minute înainte de servire, așa încât cacaua să nu aibă timp să se umezească.

Praline pe o tava de inox si una trecută prin pudra de cacao
Praline Tiramisu in cupa de inghetata, una rasturnata Praline Tiramisu in cupa de inghetata, una rasturnata Praline Tiramisu in cupa de inghetata, una rasturnata
Sunt foarte bune si de mare efect, merg preparate la zile festive, sau atunci cand se anunta musafiri in scurt timp!
Spor si pofta buna!

Va mai recomand se pe blog si reteta de Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare. Este o rețetă de fursecuri din bezea cu nucă măcinată, sau cu migdale, unite între ele cu o cremă de ciocolată și apoi tăvălite, lateral prin nucă măcinată, luând astfel formă de tobițe, sau butoiașe.

Si tot din aceeasi categorie de deserturi mai puteti incerca si reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca de cocos.

Rețete înrudite

9 comentarii

Alexandrina 1 January 2015 - 9:00

Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
La multi ani!

Răspuns
Maria Udrea 1 January 2015 - 14:53

Multumesc, asemenea, Alexandrina!
La multi ani!

Răspuns
Laura Nechita 1 January 2015 - 17:09

La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!

Răspuns
Laura Nechita 1 January 2015 - 17:09

La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!

Răspuns
Maria Udrea 2 January 2015 - 4:29

Multumesc de urari, Laurici draga mea!
La multi ani si voua si numai binele sa va inconjoare!
Si eu ma bucur pentru blog, nu mai aveam nicio tragere de inima cu el blocat 🙂

Răspuns
simonacallas 2 January 2015 - 14:25

Foarte buna si practica ideea; ca sa nu mai spun ca pralinele arata de nota 10 🙂 Felicitari!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2015 - 6:43

Multumesc, Simona! Tare mult mi-au placut si mie!

Răspuns
Adina 18 May 2015 - 17:36

Sunt bune rau !

Răspuns
Maria Udrea 18 May 2015 - 17:50

Pup, Adina! chiar foarte bune!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.